maanantai 14. helmikuuta 2011

Makea chilikastike itse tehden

Jaahas! Taas yksi tuote vähemmän, joka pitää ostaa kaupan hyllyltä valmiina. Tämä kastike on NIIN helppo ja nopea valmistaa, että tulee miettineeksi miksei kastiketta ole sekoiteltu aiemmin itse. Maku on paljon raikkaampi ja tuoreempi kuin valmisputeleista pulpautettuna, tietenkin. Ulkonäkö on myös hurjasti raikkaampi, selkeämpi.  

Tällä ohjeella maku on suuhumme hippasen liian makea, joten kannattaa lisätä siirappia sekaan maistellen. Linnunsilmächili tarkoitti meillä tuliseen ruokaan tottumattomilla ihan niitä kaupan punaisia peruschilejä. Ohje on  "WSOY: kultaisesta keittokirjasta Mestarit keittiössä".

Taustalla lymyilee nuudeliin kiedottu, uppopaistettu jättikatkaravunpyrstö. Näiden kanssa ensi kerran sekoittelimme kastikkeen.

MAKEA CHILIKASTIKE

1 dl siirappia
3/4 dl limettimehua
2 rkl kalakastiketta
1 tl hienonnettua (linnunsilmä)chiliä
1 tl hienonnettua valkosipulia

Sekoita keskenään kaikki kastikeainekset. Kastiketta tulee kokonaisuudessaan 2 dl, josta mahdollisesti ylijääneen voi säilyttää jääkaapissa noin viikon.

2 kommenttia:

  1. Moikka,
    uusavuttomana kyselen... tätä ei siis tarvitse kuumentaa niinkuin muissa täämän kaltaisissa ohjeissa mainitaan?! Ihan mahtavaa!

    VastaaPoista
  2. Juu, ei tarvitse keittää. Iisiä ja ihanaa :)!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin