torstai 24. helmikuuta 2011

Filotaikinakupit

Piti tehdä pasteija, vaan tulikin kuppi.
Vai olisiko se lumpeenkukka pinaatinlehdellä?

Tai sitten se meni niin, että filotaikinaleivonnaisia kolmionmuotoon "leipoessa" muutamasta suirosta jäi päätyä jäljelle, jonka tungin silikonisiin minimuffinssivuokiin. Meillä ei todella heitetä mitään (melkein koskaan) hukkaan. Perään vielä sinihomejuustoa ja etanoita - herkku oli valmis!

Oli kyllä tekstuureiltaan hieno sormisyötävä ja maultaan tuhdin maistuva. Suosittelemme vaikka kuohuvaa tai hyvää olutta seuraksi!

ETANAISET FILOTAIKINAKUPIT

sulatettua filotaikinaa
purkkietanoita hyvin huuhdeltuna ja kuivaksi taputeltuna
sinihomejuustoa murennettuna

Asettele filotaikinaa silikonisiin minimuffinssimuotteihin lomittain. Maksimissaan kolme kerrosta on hyvä, kaksikin riittää. Sivele taikinaa asettaessasi kerrosten väliin hiukan öljyä, niin taikinalevyt tarttuvat toisiinsa kiinni.

Täytä jokainen kuppi etanalla ja sinihomejuusomuruilla.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia eli kunnes juusto kuplii ja taikinan reunat ovat saaneet kauniin värin.

14 kommenttia:

  1. Kiva idea!
    Jos etanoista haluaa nauttia, tuskin kannattaa turhan voimakasta juustoa näihin laittaa, eli Aura taitaa piisata?
    Miia

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Meillä oli juu tällä kertaa Auraa, sitä kun sattui jääkaapissa olemaan. Mukavasti toimi!

    VastaaPoista
  4. Tueekohan postausta niistä kolmiomallisista filotaikinaleivonnaisista, jotka mainitsit? Minulla on eka filotaikinani pakastimessa odottamassa jotain hyvää ohjetta. En ole koskaan tullut sitä tähän mennessä käyttäneeksi.:)

    VastaaPoista
  5. Minäkään en ole vielä koskaan filoon tarttunut. Pitäisi varmaan joskus. Ihanan simppeliltä kuulostaa!

    VastaaPoista
  6. Onpas nätti kuva! Filoa on tullut paljon käytettyä,myös tuollaisina kuppeina,tosi kätevää.Täällähän sitä käytetään paljon, Suomessa vielä asuessani tein joskus baklawaa,mutta nykyään se on aivan liian makeaa mulle,.Filo taipuu kivasti suolaiseen ja makeaan:-)

    VastaaPoista
  7. Kovasti ovat kauniita tuossa pinaattien päällä!

    VastaaPoista
  8. Uusano: Niissä kolmioissa ei ole kauheasti uutuusarvoa blogissamme, joten tuskin tulee. Täältä filoneitsyys-postauksesta voit kuitenkin kurkistella lisää asiaa filotaikinalla leipomisesta. Tuosta kirjoituksesta löytyy ohje kolmiomalliseen taitteluun linkkinä Kurpitsamoskan postaukseen.

    Täytimme kolmiomme nyt etanoilla ja sinihomejuustolla. Osa taikinasta päätyi kääriytymään couscousista ja luomupossun jauhelihasta tehtyyn mausteiseen täytteeseen.

    Emme mekään filotaikinassa varsin kokeneita ole, mutta kerrasta sen oppii - helppoa kuin mikä. Taikinaa ei vain kannata kuivahuttaa.

    Olen käyttänyt filotaikinaa myös sienipiirakan pohjana ja pidin.

    VastaaPoista
  9. Jonna: No sinun leipuritaidoillasi mikään ei liene kovin haasteellista :). Mutta pakasteesta noukitun ja hitaasti sulatetun filotaikinan työstäminen on aikuisten oikeesti helppoa.

    Yaelian: Sanoit taikasanat "liian makeaa" - menee kokeilulistalle ;).

    Kiitos Veera ja Marikki. Oltiin kovasti tyytyväisiä itsekin sekä makuun että ulkonäköön että suutuntumaan.

    VastaaPoista
  10. mun on niin pitkään jo ollut tarkotus koittaa tehä filoa mutta aina jotkut jokapäiväiset "oikeat" leivät menee ohi

    VastaaPoista
  11. aleksi: ai tehdä itse filotaikinaa? Miten sen saa kaulittua kotioloissa niin henkäyksen ohueksi?

    VastaaPoista
  12. en tiiä mutta jotenkin se on ennenkin tehty :)
    struudeleita oon tehnyt ja niihin se taikina venytellään pöydällä jotenkin samoin kai se filokin

    VastaaPoista
  13. Ymmärrän että on tehty aiemminkin, mutta olen itse niin hurjan huono ohuiden taikinoiden kanssa että hommaan syhtyminen ihan hirvittäisi :).

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin