sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Karpalotaidetta lautasella


Halusin kovasti osallistua kilpaan, sillä idea on loistava. En vain keksinyt sopivan simppeliä taideteosta. Ajatukseni palautuivat kerta toisensa jälkeen kultakauden taiteilijoihin ja erityisesti Edelfeltin ehkä upeimpaan teokseen Lapsen ruumissaatto. Koska en nyt halunnut lähteä tälle linjalle, tuijottelin seiniämme kunnes homma kirkastui.

Silmäni nauliutuivat meinaten Tokiosta ostamaamme, skotlantilaisen katutaiteilijan ja kuulemma myös tatuointien tekijän, kukkateokseen. Aihe tuntui tarpeeksi helpolta toteuttaa esittävän oloisesti, sillä näköjään taitoni ja inspiraationi eivät nyt riitä muuhun.

Minun "taideteokseeni" tuli runkoon 70 prosenttista suklaata sulatettuna ja kermalla notkistettuna. Karpalot kierittelin ensin valkuaisessa ja sen jälkeen tomusokerissa taittaakseni marjojen pahimman kirpeyden. Toteutukseen en ole ulkonäöllisesti lainkaan tyytyväinen. Siitä puuttuu taulun herkkyys ja hentoisuus. Parhaani silti tein ja mikä tärkeintä - hyvältä maistui!


11 kommenttia:

  1. Hieno annos ja hyvä postaus, kun multa oli mennyt tuo haaste ihan ohi.

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana!
    Tuo kilpailu on mahdottoman hauska, toivotaan että minäkin jonkunlaisen inspiraation vielä saan!

    VastaaPoista
  3. Mielettömän hieno!

    Mulla olisi jo idea taidesapuskasta olemassa, mutta se tarttis ehtiä toteuttamaankin. Onneksi dedis on vasta maaliskuun puolella...

    VastaaPoista
  4. Ihan törkeen hieno! Miten niin ei ole herkkä? Jo pelkästään idea osoittaa herkkyyttä sanon minä.

    VastaaPoista
  5. CJ: Nyt on niin paljon haasteita ilmassa (Kuukauden ruokahaaste, helka ja tämä, ainaskii) ettei ihmekään että joku menee ohi. Mutta tähän ehtii halutessaan kyllä!

    Kiitokset kaikille kehuista. Haaveilin notkeammasta suklaasta, mutta pelkäsin sen lätäköityvän pitkin lautasta. Olisikohan siihen auttanut kylmä lautanen? Niin tai näin, tässä nyt ollaan tällaisen version kanssa :).

    Ja kuten sanoin, hyvää oli!

    VastaaPoista
  6. Mustaa kateutta tuosta luomuksesta :)

    Se on niin hieno.

    VastaaPoista
  7. Ooh, taiteilija sisälläsi :) Hieno on, älä siellä yhtää! :)

    VastaaPoista
  8. Wau, hieno! Itselläni ei ikinä riittäisi luovuus vastaavaan! Tosi kiva postaus :)

    VastaaPoista
  9. Onpa loistava idea ja kaunis annos! Tämähän sopisi juhlavaksi jälkiruuaksi ja olisi taatusti ihastelevaa keskustelua herättävä.

    Minäkään en ollut kyseistä haastetta ennen bongannut, joten nyt pitää laittaa aivonystyrät töihin...

    Lueskelin myös hyvän tovin "Lasten kanssa" -merkinnän sisältäviä postauksia, minullakin kun häärää apunani keittiössä 6- ja 4-vuotiaat sekä kauhoja pureskeleva 11-kuinen. :-)

    terkuin
    Henna/Sitruunaruoho

    VastaaPoista
  10. Sitruunaruoho: Kiva että olet tutustunut blogiimme!

    Tuo "lasten kanssa"-tunniste on toisaalta vähän hassu. Melkein kaikkeahan voi tehdä lasten kanssa. Nuo merkinnät ovat kuitenkin niitä, joiden parissa lapsemme ovat erityisesti innostuneet tai joihin he ovat olennaisen paljon osallistuneet.

    Minä kävin blogissanne kurkkimassa erityisesti kattauksia. Niihin olisi kiva itsekin panostaa joskus ajan kanssa.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin