sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Blogitapaamisen jälkitunnelmia

Meille saapui eilen kassit pullollaan ja kilisten joukko iloisia ruokainnostuneita: Veera Prinsessakeittiöstä, Pitkä Kädenvääntöä-blogista, Pumpkin Jamin Mari, ÄijäAri, Rauna Kannat kattoon-blogista, Virpi Peruspöperölästä, Chez Jasu sekä kommentoija-Emma. Myös mukana ollut Cele Sorsanpaistaja ehti jo raportoida oman versionsa tapahtumista.

Illan ohjelma sisälsi syömisen, juomisen ja saunomisen lisäksi Raunan vetämän visailun, jonka voittajina me "saamme" tehdä Veeran ja Emman kanssa postauksen Rosmariinipiiskatusta lampaanpotkasta. Säästämme teidät tällä kertaa kuvamateriaalilta. Häviäjiksi jäivät sitruunahapposateiset lampaat. Koko illan aikana vallinnutta jutun tasoa olisi vaikea alittaa, mutta pääasia että kaikilla oli leppoisan hauskaa. Ja puhuimme me ruuastakin, hiukan.

Mietin monesti illan aikana, että tämän ruokablogiharrastuksen ehdottomasti hienoin asia on uusien upeiden ihmisten tapaaminen. Uskallanpa väittää, ettei meidän tiemme olisi monenkaan kanssa kohdannut ilman tätä yhteistä kiinnostuksenaihetta.

Kiitos tuhannesti joka kokille ja syömäsankarille! Oli TOSI TOSI TOSI herkkua tavata!

Seuraavassa ah niin maistuneita makupaloja upeasta illasta, yöstä ja aamusta. Linkitän kunkin herkkuihin sikäli kun niitä blogeihin pompsahtelee. Omamme postaamme lähiaikoina.
Paahdettuja uusia perunoita tilliruohosipulismetanalla, savumuikuilla ja friteeratuilla nokkosenlehdillä meidän tapaan. Ohje täällä.
Jasun kuivattua lampaanlihaa

Marin ruisleipäsiä kasvistäytteillä.
Mari toi myös marinoituja tofupaloja, jotka seivästettiin grillivartaisiin.
Virpin puolukkainen ruisleipä kahdella eri tahnalla

Tyrnivoita

Kombumaustettua, raakaa merikuhaa

Emman kasvispatee

Joku Arin paikalletuomista quicheistä


Emman sinihomejuustopitoista porokakkua

Lampaankyljyksiä grillistä

Pitkän raparperipiirakkaa
Mansikoita valkosuklaalla
Vaahtokarkkeja suklaalla

Mustikkaisia tuplasuola muffinsseja Celen keittiöstä

Hedelmiä gratinoidulla valkosuklaalla
Yögrillistä Veeran tryffeliöljyllä ja rosmariinilla marinoitua halloumia, Raunan timjamipiiskattua lammasta, ja luomupossun kasleria

Kanelillakin maustettua kikhernesalaattia Kirkkonummen Kokilta

Juomista ei Raunan boolia lukuunottamatta tullutkaan kuvia, mutta sanottakoon että niitäkin löytyi. Vakka-Suomen panimon oluet maistuivat, samoin kuin viinit, vedet, siiderit...
Aamun valjetessa uuteen sunnuntaihin heräsin vieraiden siivoilukolisteluun. Siinä oli sitten helppo kattaa aamiainen puhtaalle pöydälle. Edellisillan tarjoiluista jääneiden herrkujen lisäksi pöytään nostettiin raparperistä keiteltyä vispipuuroa ja -kiisseliä...

...Saloniemen lehmängoudaa, Makulihan savunmakuista leikkelekasleria, strutsin maksamakkaraa Isolinnusta...
...jogurtteja, tuoremehuja, hedelmiä, paikallisen kotieläinpiha Hennolan karjalanpiirakoita ja Hennolan omien peltojen viljasta tehdyillä jauhoilla leivottua sekaleipää ja oman keittiön saaristolaisleipää.
Jäljelle jäi vielä tukku kysymyksiä:
  • mik on tuo vakuumipakattu vihannes joka leikkuulaudallamme nyt köllii?
  • ken omistaa tuo Nikon-merkityn pikkuosan?
  • miksi jotkut pistävät suuhunsa ihan kaikkea?
  • miksei isompaa mahalaukkua voi saada ihan hetkellisesti?

    Saamamme upeat extratuliaiset näet Facebookin puolella.

20 kommenttia:

  1. Kiitos teille mahdollisuudesta viettää moinen ihana ilta, yö ja aamu tosi tosi kivassa porukassa! Mulle kun kaikki olitte uusia tuttavuuksia, niin en voi muuta kuin sanoa, että kyllä vaan ruokabloggaajat ovat huikean hauskoja ihmisiä! Tulen varmasti toistekin jos kutsutaan ;)

    Erityiskiitos vielä Merituuli ja Jukka yösijasta sekä hulppeasta aamupalasta ja kaikille muille kiitos ihan muuten vaan! :)

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos itsellesi Virpi että sulostutit meitä seurallasi! Oli tosi hienoa että saimme vahvistusta ihan Oulusta saakka. Puolukkaleipää tullaan taatusti tekemään meilläkin ja jälkkärihedelmäsi olivat nerokkaan yksinkertaisesti valmistuvia herkkuja!

    Ihan varmasti kutsutaan, jos/kun tällaisia kinkereitä vielä järjestetään!

    VastaaPoista
  3. Kiitos munkin puolesta, oli ihan huippua!
    Nyt on pikkasen kuumetta, mutta eilisen ja aamun herkkuja muistellessa ei niin haittaa.

    VastaaPoista
  4. Kiitos loistavasta ja ihanasta seurasta, oli tosi tosi mahtavaa. (Ari varmaan pyörtyy jossain juuri nyt)

    Oli oikeasti hauskaa, vaikka kaikki ei harmi vaan päässeetkään. Yllätin ihan itseni ja bloggasin tästä tänään, oli niin hyvä fiilis. Loistavaa ruokaa, seuraa, sai tällä kertaa nukkuakin ja ei krapulaa. Aamiainenkin oli ylenpalttinen. Mitä tässä voi muuta sanoa kuin että ens lauantaina sitten uudestaan, eiks niin? ;)

    VastaaPoista
  5. Ihania herkkuja ja kuulostaa mahtavalta blogitapaamiselta;voi kun olis voinut olla mukana!

    VastaaPoista
  6. Oli tosi ihana ilta, kiitos vielä! Aamiaisesta päätellen munkin olisi pitänyt jäädä yöksi :)) Ja mikähän Nikonin osa sinne on mahtanut jäädä? Mulla on ainakin Nikonin kamera, mutta vaikuttaa toistaiseksi olevan vielä yhdessä osassa... Odotan muuten paahdettujen perunoiden ohjetta, ne oli ihan taivaallisia!!

    VastaaPoista
  7. Kiitos vielä Merituuli ja Jukka ja jokainen muu mukana ollut! Koko päivä oli niin TOSI ihana, että rattiin nukahtaminen ei ollut edes lähellä, vaikka tuli lähdettyä vähän myöhemmin...

    VastaaPoista
  8. No nyt oli kyllä panostettu aamupalaan! Ei olisi ollut enää Sarallakaan ollut sanomista.. :D

    Mikähän Nikonin osa siellä on? Mullakin vaikutti olevan kamerassa kaikki osat tallessa, ainakin otin sillä illalla jo kuviakin.

    Ja kiitokset vielä kutsusta ja kivasta illasta! :)

    VastaaPoista
  9. Tänään söin evääksi juhlista jääneitä kanankoipia ja perunasalaattia, eli juhlat vaan jatkuu.
    Nikon osa on Nikon DK-16 silmäsuppilo:
    http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=20790

    Ompa erikoinen tuotenimi "silmäsuppilo"...

    VastaaPoista
  10. Kiitos vielä täältäkin suunnalta! :)

    VastaaPoista
  11. Mistä ihmeestä mahtaakaan johtua, että muiden ruokabloggaajien kanssa on aina niin yli-ihanaa.

    Herkulliset kekkerit selvästi taas tälläkin kertaa. Ja pääasia tietenkin, että paikalla oli kaikesta päätellen myös nikonisteja. :)

    VastaaPoista
  12. Kiitos edelleen kaikille mukanaolleille. Seuranne ja herkkunne oli vallan nautittavaa! Empä muista yhtään tilaisuutta ruokabloggaajien kesken, jossa ei olisi hauskaa ollut. Nämä olivat aika rauhalliset, mutta levottomat pirskeet, eller hur ;)?

    RosKis: Nikonistit taisivat olla enemmistöä tällä kertaa. Mutta miten se sanonta laadusta ja määrästä menikään ;).

    Olisimme kovasti mieleuusti ottaneet teidätkin vieraaksi, mutta ehkä me sitten tulemmekin teille?

    VastaaPoista
  13. jaa niin Cele - viitsitkö vinkata Sarallekin tästä jutusta ellei ole huomannut ettei se sitten jatkossa enää mutise meidän aamupaloista ;)!

    VastaaPoista
  14. Levottomuuspisteissä tämä tapaaminen varmaankin nousi aika korkealle! ;)

    Yritin selittää illan juttuja kotona kanssaeläjälle, mutta pitkistä merkitsevistä katseista päätellen ne eivät ehkä avautuneet aivan oikeassa valossa. Tai hämärässä.

    VastaaPoista
  15. Virpi: mä niin näen ton tilanteen. ja nauran täällä ääneen :D!

    VastaaPoista
  16. Näistä kuvista tuli kyllä silmät täyteen, mutta vatsa alkoi kurnia. Kiitos yötuomisena saamastamme uskomattoman hyvästä saaristolaisleivästä! Ei enää paremmin voinut sunnuntaiaamu alkaa! :-)

    VastaaPoista
  17. Akvamarin: Mukava että maistui! (vaikka se ei ihan nappiin mennytkään). Ehkäpä jonain päivänä tulet kekkeröintiin mukaan?

    VastaaPoista
  18. Mimmmmosia nuo Veeran halloumit olivat? Uskallanko valmistaa samanlaisia juhannuksena ei-niin-kulinaristeille, ts. parille keski-ikäiselle ja parille hieman nuoremmalle ihmiselle, joiden makutottumukset ovat aika perinteisiä? Vai olisiko turvallisempaa edetä ihan basilikalla ja... ööö... oliiviöljyllä tai jollain? Pahus, kun ehtinyt noita itse maistaa.

    VastaaPoista
  19. Vesi suuhun herahtaa kuin laulun siilillä kun näitä kuvia katselee ja kuvauksia lukee. Oi jospa oisimme saaneet olla mukana, nyt veti Pariisi pidemmän korren. Toivottavasti jatkatte tätä kaunista perinnettä, ehkä meillekin vielä tilaisuus tulee.

    VastaaPoista
  20. kumma että Pariisi veti suuremman korren ;). jatketaan varmasti, niin kivaa on ollut!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin