tiistai 8. kesäkuuta 2010

Paahdettuja pottuja ja tahmavalkosipuleja

Vaikka pääosassa tässä satsissa ovat uudet perunat, maistuvinta osaa esittävät kuitenkin tahmaiset, suutuntumaltaan melkein toffeemaiset valkosipulit. Ne tarttuvat pikkuisen hampaisiin, mutta ovat sisältä kuitenkin miedon makeasti valkosipulin makuisia. Niitä voisi syödä varmaan loputtomasti...

Saimme tätäKIN herkkua maistaa Nellen ja miehensä mökillä. Ohjetta emme sen kummemmin tinganneet, mutta onnistuimme kuitenkin saamaan maistuvan lopputuloksen.

Meillä perunat syötiin soija-hunajamarinoidun lampaanjalan kanssa viikon päätteeksi tai uuden aluksi, kuinka vaan. Yrtiksi perunoiden sekaan valikoitui timjami, koska se menee niin hyvin lampaankin kanssa yhteen. Sitä olisikin (näin jälkiviisaana) voinut laittaa runsahasti karitsan marinadiin salvian tilalle.

UUNISSA PAAHDETTUJA POTTUJA JA VALKOSIPULIA

uusia perunoita
rypsiöljyä
valkosipulinkynsiä kuorittuna
suolaa (meillä Guèranden harmaata merisuolaa)
mieliyrttiä (meillä timjamia omasta pikku ryytimaasta)

Laita pestyt, kokonaiset potut ja kuoritut valkosipulinkynnet pellille leivinpaperin päälle. Lorauttele ylle RUNSAASTI öljyä ja ripsi päälle makusi mukaan suolaa, meillä sitäkin runsaasti. Riivi sekaan myös lempiyrttiäsi ja sekauta tämä kaikki pellillä. Paahda 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia, perunoiden koosta riippuen. Käännä pottuja välillä saadaksesi joka puolelle kauniin ruskean pinnan.

10 kommenttia:

  1. Mä tapaan vielä pilkkoa öljyyn niitä yrttejä; rosmariinia ja timjamia sekä tuoretta valkosipulia. Sitten kaikki sekaisin ja perunoille. Tämän voi tehdä etukäteenkin jos vieraita odottelee. Ja tosiaan se suola on olennaista perunoiden päälle. Se tekee niihin ihanan kuoren... Sitä öljyä voi vielä kaapia pelliltä maalaisleivällä sitten lopuksi... jos tahtoo;)

    Mä oln tiedätkö tosi onnellinen, että saitte meiltä mukaan vinkkejä kotikeittiöön:)

    VastaaPoista
  2. Mä olen näköjään unohtanut ohjeistuksesta yrtit, vaikka ainesluettelossa ne on. Lisäänpäs nyt.

    Kyllä tuli monenmoista uutuutta, kiitos vaan paljon. Joku kaunis päivä pyöräytän vielä ne uppomunatkin! Silti parhaimpana juttuna mökiltänne jäi mieleen ihanan rento tunnelma, helteet ja nauttiminen kokonaisuudessaan. Oletteko ajatelleet koskaa myydä sellaisia "mökkielämys loistoruualla"-paketteja ihan kelle vaan?

    VastaaPoista
  3. Hahaa, heti alkoi täällä nälkä kurnia kun näki paahdettuja juttuja :) Samantyylisiä olen tehnyt joskus myös itse ja nää on ihan mahtavaa kesäruokaa, helppo ottaa piknikillekkin kun maistuu myös jäähtyneinä tai voi tökätä vartaaseen. Kesä!!

    VastaaPoista
  4. Jytis: arvatenkin :D! en muuten ajatellut lainkaan tuota jäähtymispuolta, mutta nyt kun sanoit niin varmaan. Kesä <3!

    VastaaPoista
  5. Merituuli: hassua etttä sanot noin, mimmu sanoo aina samaa. Mä olen vähän sitä mieltä, että onni löytyy jokaisesta ihmisestä sisältä, kun vaan osaa kuunnella itseään. Minusta se on kyllä helpompaa veden äärellä. Se on niin rauhoittavaa. Sellaista sielunrauhaa ei voi kellekään myydä:) Tai ainakaan mä en rupee!

    "ihmiset tahtovat kaikenlaista, vieraita tavaroita vieraista maista. Pian ovat kaapit täynnä kamaaa, elämä kuitenkin yhtä ja samaa. Onneen ei tarpeen tavaraa hankkia, onneen ei tarvita edes pankkia. " Uppis.

    VastaaPoista
  6. Tsing! Täällä mainittiin taikasana valkosipuli, joten meikätyttö singahti heti lukemaan mistä tällä kertaa on kyse. Vaikuttaa kyllä herkulliselta! Taitaa olla pakko kokeilla tätäkin. :)

    VastaaPoista
  7. Valkosipuli
    pääseekin paahdettuna ihan eri sfääreihin,nam!

    VastaaPoista
  8. Nelle: en minäkään sitä myymistä tosissani ehdottanut, mutta paketti olisi houkutteleva.

    tuo Uppiksen onnellisuus-loru on kyllä loistava! Olen vettyneen nallukan kanssa samoilla linjoilla!

    Martina: nuo tahmakynnet ovat ihania.

    Yaelian: Kyllä! valkosipulitykkäämättömyistenkin pitäisi maistaa valkosipulia paahdettuna.

    VastaaPoista
  9. Empäs ollut koskaan aikaisemmin paahtanut uusia perunoita, ne maistuivat loistavasti girllausillassa ystävättärille :)

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin