torstai 3. kesäkuuta 2010

Grillattua kasleria ja hunajanauriita

Grilli lämpiää meillä taas harva se iltapäivä. Vaikka Jukka tulisi miten voipuneena töistä, loihtii hän meille usein ihania aterioita. Lähileikkipuistoon leviää tällä tavoin ihanat tuoksut puilla lämpiävästä grillistämme. Vielä ihanamman asiasta tekee se että tietää pääsevänsä itse herkkuja napsimaan, kunhan se mies vain huutaa:"Syömään!". Kerran jos toisenkin muutama muukin puistoilija on ollut suuntaamassa meidän ruokapöytäämme.

Jukka on jo kahdesti sutikoinut luomupossun kaslerin pintaan onnistuneen mausteseoksen. Osana on ripaus Turkista aikanaan tuotua lihalle tarkoitettua mausteseosta. Uskomme sen korvautuvan melko pitkälti ripsauttamalla sekaan oreganoa, paprikamaustetta ja kuivattua chiliä.

Emme muuten takaa onnistumista muilla kuin luomuisilla kasleripaloilla. Niissä on normitavaraan verrattuna enemmän läskiä, joka kuumassa grillissä osittain sulaa lihan joukkoon mehevöittäen sitä. Osa läskistä rapsakoituu lihan kera, joten maistuva lopputulos on taattu.

GRILLILIHAN PINTAAN
noin neljälle "pihville"

1 rkl tomaattipyrettä
½ rkl worcestershire-kastiketta
2 rkl öljyä
suolaa
ripaus turkkilaista lihamaustetta tai paprikamaustetta, chiliä ja oreganoa

Sekoita aineet keskenään. Laita lihat sekaan huolehtien että tahnaa on joka puolella. Lihoja ei tarvitse kummemmin viivyttää mausteessa, vaan ne voi suoraan nakata kuumaan grilliin ja grillata kypsiksi.
Nummelan torilla möllötti upeanvalkoisia hunajanauriita, joita oli pakko hamstrata. Ne ovat ihanan makuisia sellaisenaan haukkailtuna, salaatissa tai Polkkiksen ohjeella smetanoitettuna. Torikauppiaan ohjeesta laitoimme nauriskiekkoja grilliin ihan itsenään ja lautasella ripsimme ylle sormisuolaa. Ihanaa!

5 kommenttia:

  1. Nauriit olisi kyllä ihania...

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. ja arvaa mitä tämä daiju teki tänään? kävi torilla ja UNOHTI istaa noita ihananvalkoisia möllyköitä. että miten sellaisenkin voi unohtaa...

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin