lauantai 19. kesäkuuta 2010

Jäätelökioski synttäreiden vetonaulana

Poikamme 6-vuotis kaverisynttäreitä vietettiin rennosti työpäivän päälle männäviikolla. Tarjottavat valikoituivat sankarin toiveiden mukaisiksi helpon valmistamisen, laktoosittomuuden ja herkullisuuden rajoissa. Poika luki kahtena iltana Aku Ankan keittokirjaa etsien sopivaa tarjottavaa. Ai miten niin harkitseva ja perusteellinen?
Koristeita sankari askarteli itse, taitava kun on.
Maalarinteipillä seiniin kiinnitetty merirosvohuivi ei olisi tullut itselle mieleen koristeena.
Herkkupöytään katettiin mussuteltavaksi edellisiltana leivotut tomusokerikuorrutteella ja nomppareilla koristellut banaanimuffinssit...
...ja Aku ankan keittokirjasta löytyneet karkkikeksit. Näille kekseille ihan oman makunsa antoi lakritsainen muscovadosokeri.

Muina tarjoiluina olivat aina niin hitti keitetyt nakit annospaloina ja tikutettuina, sipsit ja karkit.
Syntymäpäivien hitti oli ainakin oman poikamme mielestä jäätelökioski, jonka houkuttelevan mainoskyltin poika taiteili itse.
Hän myös suunnitteli ja piirsi itse erilaiset tötterövaihtoehdot, joita näyttämällä sai sitten valita mieluisan jätskin. Numero yksi sisälsi mm. kinuskikastiketta tukkana, numero kakkosessa oli vohvelikädet ja numero kolmella oli toisena korvana nallekarkki, toisena aakkoskarkki.
Toiveen mukainen tötterö toteutettiin sitten parhaan tahdon mukaan, joskin esimerkiksi tässä versiossa silmät valuivat paineluyrityksistä huolimatta.

Vinkiksi muuten että laktoositonta jäätelöä voi surutta kauhoa Frasi-vohveleihin, jotka ovat paitsi gluteeniton, myös laktoositon tuote. Jukka löysi näitä ihan Citymarketin keksihyllystä.

Pirskeet olivat hyvin hulinapitoiset. Gormiti-armeija vahvistui entisestään ja sankari oli iloinen kavereidensa leikkiseurasta.

9 kommenttia:

 1. Olipas hienosti toteutettu jätski-idea! Meillä oli 4-vee synttäreillä jätskiannoksien rakentelua mehupöydässä. Olipas helppoa tarjottavaa ja muksut tykkäs!

  VastaaPoista
 2. Anzku: Idea lähti siitä että poitsumme on tykännyt kovasti syödä tötteröjätskejä kotonakin kaupasta ostettuihin vohveleihin. Joku päivä pitäisi pyöräyttää vohvelit itse (kun vaan muistaisi missä sen reseptin näki).

  Jätski on kyllä aina suosittua. Kun katsoi pöydältä hävinneiden baakkelssien määrää, se jätski ja karkit olisi melkein riittänyt.

  Annoksissa on kyllä se hyvä puoli, että niihin saa uppoamaan koristeita, hilloa ja/tai kastikkeita enemmän :).

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, kun teidän lapsetkin on noin luovia! :) Hauskoilta näyttävät tötteröt ja muutkin tarjoilut.

  VastaaPoista
 4. Virpi: Lapset ne vasta luovia onkin - kun vaan malttaa kuunnella ideoita ja joskus pohtia muksujen kanssa yhdessä sopivia toteutustapoja.

  Oli hauskaa seurata kun poitsu suunnitteli tötteröitä asettelemalla karkkeja ja muita piirtämäänsä ympyrään. Tämän pohjalta hän sitten piirsi mallit.

  VastaaPoista
 5. Waude mitä tötteröitä!!!
  -pikkusisko s-

  VastaaPoista
 6. pistetäänkö lakujäätelöllä? :)

  VastaaPoista
 7. wow mikä jäätelökioski! :D
  mäkin haluun sellaseen kesälomalla vierailemaan! *wink*

  VastaaPoista
 8. Mä totesin tän kevään synttäreiden jälkeen, että ensi kerralla taitaa jäädä kakku tekemättä, eipä noi naperot paljon baakelseista perusta. Jos kynttiläpuolen sais jotenkin hoidettua (hm, muffinssit vois toimia...!) niin tuo jätskikiskaidea olisi mainio kopioitavaksi. Mainiota, että teilläkin näitä lastenkutsuja vietetään joka vuosi, niin mäkin saan jostain hyvä ideoita =D

  VastaaPoista
 9. pikku-p: no me on sitä winkkiä yritetty antaa jo pitkään ;)

  emma: Tosiaan, joka armas vuosi ja vielä tuplaten, tai oikeastaan triplaten kun on omat kaverisynttärit ja sitten ne yhteiset sukulaissynttärit :).

  Tytsyn synttäreillä oli kynttilät ihan tuulamantortuissa, nyt niitä ei muistettu kaivaa esille (että kaikki täytyykin julkisesti myöntää).

  Minäkin olen huomannut saman että baakelsit jää hiukan huonolle syömingille. Suolapalaksi parhaiten ovat uponneet nakit, joten mitä sitä piirakoita väsäämään. Juhlat sankarin mukaan!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin