torstai 10. kesäkuuta 2010

Kesäillat...♥!

En ikinä seuraa sääennustuksia. Ne tuntuvat joko pitävän paikkansa tai sitten ei, joten miksi? JOS seuraisin, olisi kutsu tämäniltaisiin rientoihin voitu laittaa jo aiemmin, mutta nyt kutsuhaluni herätti upea auringonpaiste. Aamupalaa natustaessani toivoin ja luotin sen jatkuvan iltaan asti, joten pirautin Jukalle: "Eikös kutsuta muutama kaveriperhe illalla grillaamaan? Minä otan lihaa pakkasesta sulamaan?" Mies oli heti juonessa mukana, ja niin soitin kutsut vielä ennen töihin polkemista.

Illalla töiden jälkeen meille sitten saapui alle metrisiä ja yli puolitoistametrisiä pihan täydeltä. Kannoimme lisää tuoleja ja lasten pöydän ulos. Eipä tullut huolta kodin siistimisestäkään kun vietimme koko illan ulkona. Illan aikana ehdittiin koneettaa saippukuplia, heilua krokettimailoilla, polkea traktoria ja potkia palloa. Ja istua ja nauraa!
Tarjosimme grillistä hampurilaisia, pihvinä possun ulkofilettä maustamattomana tai Jukan grillausmausteella sipelöitynä. Majoneesin Jukka pyöräytti itse, Uneliaalta opitusti, näin:

HAMPURILAISMAJONEESI

1 munankeltuainen
2 tl Dijon-sinappia
1 rkl vaaleaa balsamico-etikkaa
1,5 dl rypsiöljyä
hyppysellinen suolaa
sokeria
valkopippuria
currya
valkosipulijauhetta
paprikajauhetta

Sekoita korkeassa, kapeassa kulhossa munankeltuaiset, sinappi ja etikka. Vaahdota seosta sähkövatkaimella ja lisää laitteen käydessä joukkoon öljy ensin tipoittain, sitten ohuena nauhana. Valmis majoneesi on vaaleaa ja kuohkeaa.Mausta.

Hamppien seuraksi lautaselle sai nostaa myös vihersalaattia Yrttivetalla.

Jälkkäriksi Jukka paistoi koko sakille muurinpohjalettuja. Grillijuhlinnan lomassa yksi vieraistamme poikkesi paikalle renkuttaneeseen Jäätelöautoon, joten itsekeiteltyjen kirsikka- ja omenahillojen lisäksi pläteille pyöräyteltiin jätskipalloja.

Oi jospa ihmisellä ois kesä ainainen ♥! Tai kommuuni!

5 kommenttia:

  1. Toivotaan että sää suosisi ylihuomennakin! Naurua luulisi riittävän säästä huolimatta kuitenkin :)

    Odotan jo innolla!

    VastaaPoista
  2. Virpi: älä muuta virka! Täälläkin ollaan kovasti odotuskuopissa :)

    VastaaPoista
  3. Hm. Alan vakavasti harkita ajatusta teidän naapurustoon muuttamisesta ;-)

    Onneksi pääsee edes vähän tunnelmaan huomenna! Mahtavaa nähdä taas!

    VastaaPoista
  4. emma: Lämpimästi tervetuloa muuttamaan ;). Yhdet ystävät teki sen juuri männäviikolla. Espoosta tulivat tänne ja vielä ihan naapurustoon.

    Toivottavasti päästään tunnelmaan enemmän kuin vähän. Mahtavaa tosiaan nähdä!

    VastaaPoista
  5. Kuulostipa herkulliselta... kyllä kesä on ihanaa aikaa. :-)

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin