tiistai 29. kesäkuuta 2010

Grillissä paahdettuja kasviksia

Nähtyäni Pastanjauhajien blogissa Weberin kasviskaukalon päätin, että tuommoinen saa luvan muuttaa myös meille. Muutamista vilkuiluista huolimatta moista ei eksynyt tiellemme. Sen sijaan ystäväperheemme oli Ikeasta hankkinut vastaavaan käyttötarkoitukseen soveltuvan kaukalomaisemman, mutta varrellisen kipon. Sellainen hankittiin siis meillekin.

Kaukalossa on grillattu erinäisiä vihanneksia öljyttynä ja suolattuna jo useamman kerran. Itse rakastan näin valmistettuna munakoisoa, herkkusieniä ja sipuleita, lapset taas rouskuttavat mieluiten porkkanaa. Jukan herkuksi arvelisin paprikan. Sieniä tai munakoisoa ei huononna muuten yhtään, jos sekaan lorauttaa soijaa!

Joka tapauksessa tämä on helppo ja yksinkertainen tapa valmistaa iso läjä kasviksia samalla kun muut grilliruuat kypsyvät vieressä.

11 kommenttia:

  1. Olen itsekin miettinyt tuollaisen hankkimista, jotta saisi tehtyä myös lisukkeet helposti grillissä. Ikeaan siis! Eipä ole ainakaan hinta esteenä.

    VastaaPoista
  2. Chez Jasu: No ei ole hinta esteenä! Meillä on kestänyt nyt ainakin 3 ruuantekokertaa - verrokkina samaan aikaan ostettu pieni muovinen leikkuulauta joka vääntyi heti paketin aukeamisen jälkeen :(

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkistä, tuollainen voisi mukavasti täydentää myös Kesäkodin grillausvälineitä. :)

    VastaaPoista
  4. mä ostin cm:sta sun innottamana kans tuollaisen ja tulipas hyvää!

    VastaaPoista
  5. Oikein iso kiitos vinkistä , kävin Ikeassa oikein varta vasten (kamala kohtalo ;D) hakemassa wok"kaukalon" ja miten hyviksi kasvikset kypsyykään grillissä! Paprika-porkkana-kukkakaali-sipuli-kesäkurpitsa lisuke maistui loistavasti aurinkokuivattu tomaatti-feta täytteisten broilerinrintojen kera.

    VastaaPoista
  6. Ylva ja Piia: ompas kiva kuulla että vinkistä on ollut iloa teille!

    Piiahan kehittelee minulle nälkää heti aamusta ;). Onneksi on pojan kokoama karjanpiirakka savulohella edessä!

    VastaaPoista
  7. Ylva mitäs kasviksia teidän "kaukaloon" pilkottiin?

    Tuotahan voisi käyttää myös reikäkauhana jos friteeraa jotain valtavaa settiä ;D.

    VastaaPoista
  8. Yritimme tänään Ikeassa etsiä kapinetta, mutta ilmeisesti riittävän moni muukin oli ottanut vinkistä onkeensa - ilman jäimme. Täytynee siis tyytyä edelleen grillaamaan kasvikset...

    VastaaPoista
  9. no voi harmi :(. meillä käy yleensä AINA Ikeassa noin. se on yksi niistä syistä miksi siellä harvoin vierailemme ostoksilla.

    Mites tuo Ylvan apaja Cittari?

    VastaaPoista
  10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin