tiistai 22. kesäkuuta 2010

Päivä Suomemme pääkaupungissa

Kävimme viime lauantaina koko perheen voimin oikein Helssingissä asti. Tavoitteenamme oli hoitaa muutama juokseva asia pois päiväjärjestyksestä ja näin teimmekin.

Sen lisäksi kävimme syömässä Cantina Westissä, joka päiväsaikaan onkin oiva paikka käydä muksujen kanssa. Lapsemme ihmettelivät paikan lavastusta inkkareineen ja väreineen - aika kului hujauksessa. Ruokakin on sellaista reilun ronskia texmex - tyyppistä mättöä. Varoituksen sana lienee kuitenkin paikallaan tästä ravintolasta puhuttaessa: minua on yhtenä toukokuun iltana kosittu polvillaan Cantinassa ja sillä tiellä ollaan... Pääkaupungissa näimme myös prinsessan linnan. Kuvan ulkopuolelta kerrottakoon, että katukiveyksillä oli myös mystisiä riipustuksia: SP. Tulkitsimme niiden tarkoittavan salapoliisia.

Lapset löysivät pusikkomajan, jonka oli kyllä samaan aikaan löytänyt myös setä jolla oli pissahätä.
Muuminäyttely Päivälehden museossa oli aika pieni, mutta tosi sympaattinen. Suosittelemme, varsinkin jos tykkää luolassa tehdä nuotion äärellä varjokuvia tai jos huvina on pyöriä karusellissa.
Jälkiruuat haimme vielä Benin ja Jerryn lähettämillä kupongeilla Makuunista. Tykkäsimme molemmista makuvaihtoehdoista, vaikkakin amatöörinä tein perheelle ihan liian suuret annokset näistä ökymakeista jäätelöistä.
Jätskiannokset vilahtivat napaan konvehtien seurana katsellessamme Ruotsissa tapahtunutta naimisiinmenoa.

Viva Ciapattan! Aleksi on kertonut mielenkiintoisia kohteita Suomemme pääkaupungissa. Unohdin vain tsekata listan ennen lähtöä, mutta ensi kerralla...

10 kommenttia:

 1. Maalla asumisessa on tosiaan se hyvä puoli, että omassa pääkaupungissa voi kuljeskella melkein turistina.

  VastaaPoista
 2. Jos prinsessalinnat kiinnostavat, niin Kallen taloa parempia löytyy kyllä pilvin pimein. Kannattaa kiertää ainakin Katajanokka ja Eira.

  Mainittua listaa en näin helsinkiläisenä tajunnut. Parin luomukaupan tms. osalta kiitän tiedosta - pitää käydä katsomassa - mutta noita muita en kyllä lähtisi kenellekään suosittelemaan. Mm. Laivurin valinta, oma lähikauppani, on ihan perinteinen nelisenkymmenen neliön K-market, joita Suomi on pullollaan. Vaikka saahan sielläkin käydä tutustumassa, jos aikaa on. Ketjuliikkeet vaan nyt ovat ihan sitä samaa kaikkialla.

  Mukavaa kesää!
  Merja

  VastaaPoista
 3. Chez Jasu: varsinkin kesäinen Helsinki kirvoittaa minussa aina turisti-fiiliksen. Sitä paitsi kaupunkia katsoo ihan eri tavalla kun katsoo "turistin" silmin. Kauppatorilla tavattiin joulupukki!

  Merja: Kalle tuli vaan vastaan kun läähdimme Cantinasta ja tyttö tokaisi että Prinsessalinna. Tätä vaikutelmaa vahvisti se että lähimaastossa oli paljon "prinsessan vaatekauppoja" (morsiusliikkeitä).

  Minusta Aleksin lista on mielenkiintoisen erilainen - pussauspenkkikin kiinnostaa :).

  Mitä sinä Merja suosittelisit perinteisten - Suomenlinna, Korkeasaari ym.- tilalle?

  Meillä melkein joka Helsinkikeikkaan sisältyy mm. Hakanimen hallissa käynti.

  Mukavaa kesää sinnekin! Itsellä alkoi juuri Juhannusvapaat

  VastaaPoista
 4. Huomasin kuulostaneeni jotenkin tarpeettoman kriittiseltä listan suhteen. Ja esimerkiksi "pussauspenkiltä" on oikeasti mukava näköala!

  Ideani oli, että kun Helsingistä löytyy aidosti uniikkeja kohteita, en välttämättä kehottaisi ihmisiä tutustumaan niihin muihin, joiden kaltaisia löytyy helposti muualtakin.

  Omalla listallani olisi kyllä aika perinteisiä kohteita: museot - tietysti - samoin kuin jo mainitsemasi Suomenlinna ja Korkeasaari. Merenrantakävelyjäkin suosittelen aina. Keskustan kauppahallilta voi kävellä rantaa pitkin vaikka Caruselille saakka ja käydä välillä nauttimassa kahvit ja jäätelöt vaikka Ursulan idyllisellä (tosin aika täydellä) terassilla. Matkan varrella voi ihastella purjeveneitä ja lähisaaria ja vihastella lokkeja ja ärtyisiä joutsenia :-) Kaivopuisto kokonaisuudessaan on ihana ja sinne voi kauniilla säällä tehdä lasten kanssa vaikka puolipäiväretken eväiden ja parin ulkoilmapelin kanssa.

  Uspenskin katedraalia voi ihastella ainakin ulkoa käsin, ja jos Katajanokalla jaksaa tehdä kierroksen voi samalla käydä lounaalla ihastuttavassa pikku-Vellamossa.

  Putiikeista suosittelen Fredan kauppojen lisäksi ainakin muutamaa vintage-liikettä, joita löytää kätevästi googlettamalla. Hämeentien varrelle on taas tullut viime vuosina useita mielenkiintoisia etnisiä ruokatarvikkeita myyviä puoteja, Hakaniemen hallilta eteenpäin.

  Toivottavasti Helsinki hemmottelee teitä seuraavallakin kerralla aurinkoisena - se tekee tunnelmalle paljon!

  Merja

  VastaaPoista
 5. Nämä Helsinki-listat ovat kivoja, jokainen näkee kaupungin niin eri tavalla.

  Tuo "prinsessalinna" on tosiaan komea ulkopuolelta, ja yleensä sen ohi kävellään sitä sen kummemmin noteeraamatta. Hauska huomio siis tyttäreltäsi! Ja tosiaan, sielläkö ne ovat ne morsiusliikkeet? Miten suljetuin silmin sitä kulkeekaan!

  Ruttopuisto on sekin ihana. Ja Vanha Kauppahalli! Ja Hietalahden antiikkihalli, sekin... Vaan voi jospa siitä joskus tulisi taas kauppahalli...

  VastaaPoista
 6. Merjalle iso kiitos kaikista vinkeistä, jotka suureltaosin olivatkin tuttuja. Totta että aurinko tekee oman tunnelmansa, mutta niin tekee myös lämmin tihkusade tai pikku pakkanen :).

  pinea: Tosi erillä tavalla! joskin tämä meidän otoksemme on aika sattumien summa, ei mikään suunniteltu keikaus. Juu, siinä Kallen likeisen aukion ympärillä on paljon morsiusliikkeitä, myös se josta oma pukuni aikoinaan ostettiin :).

  Vanha Kauppahalli olikin yksi asioidenhoitamiskäyntikohteistamme.
  Hietalahden kirppiskin on kiva, samoin VR:n kirppis. Ja Sibeliusmonumentin puistossa on ihan ok leikkipuisto vieressä.

  Muutaman kerran olemme viihtyneet tovin jos toisenkin rautatieasemalla, kun poikamme on halunnut tarkkailla lähteviä ja saapuvia junia.

  VastaaPoista
 7. prinsessalinnat ja pusikkomajat on tosiaan hyviä paikkoja.. linnoista voi myös etsiä salaseuramerkkejä, vapaamuurareita ja muita :)

  merja ei selvästi ihan ymmärtänyt mun listaa, ne oli pikkuasioita joita löytyy kaupungista, museot ja muut on jo merkitty jokapaikkaan ja rantatiet on rannoissa ilmankin listaa.
  vanha kauppahalli on muuten huono, kannattaa suoraan mennä hagiksen halliin.. ja sibelius monumettiin voi laittaa pään sisään ja huutaa.

  voisin melkeen tehdä uuden listan, kuvilla ja kaikkea joka eri ois niin ruokapainotteinen, eka asia listalla olisi varmaan kivinokan pussailupenkki :)

  VastaaPoista
 8. Meistäkin Hakaniemen halli on kivampi tunnelmaltaan ja kaupoiltaan: Wanhassa kauppahallissa on taas julmetun mukava veitsenterättaja/pannumyyjä.

  Huuto on tuttu juttu :)

  Teeppä juu uusi lista niin tulaan taas tutustumaan! Minusta tuo edellinenkin oli oikein mainio.

  VastaaPoista
 9. Pakko pikkuisen puolustaa Vanhaa Kauppahallia: siellä on ihan todella mahtava juustopuoti, kalapuoti (tosin pitkä miinus siitä että he kerran ottivat meiltä ylihintaa, sen jälkeen emme siellä enää käyneetkään, harmi, sillä kalakauppana se oli hyvä) ja italialaisen herran herkkupuoti. Ja leipäpuoti on sekin hyvä. Hakiksessa taas on useampikin hyvä kalapuoti, makkarapuoti, teepuoti... No aika monta, se on totta. Mutta Vanhassa Kauppahallissa on silti jotain kivaa, erityisesti kun he ovat pudottaneet hintojakin niistä jossain vaiheessa liian korkeiksi kohonneista. Mikä tilanne nyt on, en tosin tiedä.
  (Ja onhan Vanha Kauppahalli ihan älyttömän nätti.)

  VastaaPoista
 10. minulla ei varsinaisesti ole mitään wanhaa kauppahallia vastaan, pidän vain enemmän hakaniemen hallin tunnelmasta. se on jollain tavalla kuhinassaan kiireetön, kun tuntuu että wanhassa on vain se kuhina.

  tuotteita ei ole tullut testattuakaan, paitsi jo mainitun veitsikauppiaan veitsiä, paistinpannuja ja veitsenoikaisua/-terotusta.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin