sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Karkkikeksit Aku Ankan keittokirjasta

Tämän reseptin poikamme löysi itse Aku Ankan keittokirjasta selaillessaan sitä muutamana iltana ennen nukahtamista. Poika vaati karkkikeksien leipomista 6-vuotis synttäreilleen, eikä meillä mitään sitä vastaankaan ollut. Keksit sopivat värikkyytensä vuoksi hyvin lastenkutsuille. Arvelin ainesten puolesta keksien olevan lasten herkkua. Facebookissa Inka vinkkasikin tämän keittokirjan suuntaan jo huhtikuussa, joten kiitos suosituksesta!

Käytin ensimmäistä kertaa reseptissä mainittua tummaa muscovadosokeria. Tämä raakaruokosokerista valmistettu tahmainen sokeri on yllättävän lakritsisen makuinen. Lakritsimaisuus maistuu myös selkeästi kekseissä. Mieleen tulikin, että sokeri sopisi varmaan passelisti täydentämään kallioimarteen makua.

Lapset halusivat mukaan leipomaan keksejä. Koristeluvaiheessa otin kuumat pellit leivinpaperien alta pois turvaallisuussyistä ja annoin pienten sormien koristella piparit. Puolivalmiit keksit kannattaa koristaa kuitenkin nopeasti, ennenkuin pinta kovettuu.


KARKKIKEKSIT AKU ANKAN TAPAAN
noin 12 keksiä

2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
125 g pehmeää voita
" ½ dl muscovadosokeria
2 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
1 muna
½ rkl piparkakkumaustetta
Smarties-, m&m- tai vastaavia karkkeja

Sekoita kulhossa jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa voi ja muscovadosokeri vaahdoksi. Lisää suola, vaniljasokeri ja muna ja jatka sekoittamista. Lisää jauhot ja sekoita kuohkeaksi. Lisää mausteet taikinaan.

Nostele taikinamöykkyjä leivinpaperoidulle pellille lusikan avulla. Jätä tarpeeksi (7 cm) tilaa keksien väliin, sillä ne leviävät uunissa.

Paista uunin keskitasolla 7 minuuttia (jos et laita samaan aikaan useita peltejä kiertoilmauuniin).

Vedä pellit uunista. Keksit ovat nyt puolikypsiä. Koristele keksit karkeilla ja pane pellit takaisin uuniin. Paista keksejä vielä noin 5 minuuttia, kunnes keksit ovat kypsiä.

Anna keksien jäähtyä viitisen minuuttia ja siirrä ne ritilälle lastaa apuna käyttäen.

2 kommenttia:

  1. Hei, ja mukava lukea, että olette tyytyväisiä kirjavinkkiini! Keksit näyttävät tosi herkullisilta, nam.

    Pääsin itse kolmen päivän ajan valmiiseen pöytään partioleirillä, söimme ihanissa lampimaisemissa leiripaikkamme uudessa komeassa ruokailukatoksessa, oli aika luksusta!

    Maukasta kesänjatkoa!

    VastaaPoista
  2. inkamaria: kuulostaa tutulta ja mukavalta tavalta nauttia kesäaterioita - minäkin olen junnuna ollut partiossa.

    maukasta kesänjatkoa sinnekin!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin