lauantai 5. huhtikuuta 2008

Kalatäytteinen voileipäkakku



Teimme molemmat yhteistyössä elämämme ensimmäisen voileipäkakun. Eikä tuo nyt niin vaikeaa ollut mitä "aina" hehkutetaan. Pirkan ohjeet ovat kyllä leipojan aarreaitta, niillä on tullut aina onnistuttua.

Vuokaleipä:
3 dl vettä
30 g hiivaa
1/2 tl suolaa
2 rkl öljyä
n. 7 dl hiivaleipäjauhoja

Kostutus: 1 1/4 dl kalalientä

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, osa jauhoista ja öljy. Alusta taikinaan vähitellen loput hiivaleipäjauhot. Peitä taikina liinalla ja pane se kohoamaan. Asettele kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Kohota leipää vielä vuoassa ja pistele se ennen paistamista. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 50 - 60 minuuttia. Voileipäkakkuun leipä on parhaimmillaan päivän vanhana. Poista leivästä kuoret. Itse jätin kyllä pohja"kuoren" eikä ollut yhtään huono. Leikkaa leivät viideksi pitkittäiseksi viipaleeksi ja kostuta ne kevyesti kalaliemikuutiosta tehdyllä kalaliemellä. Omasta leivästäni ei saanut millään kuorien poistamisen jälkeen kuin 4 kerrosta, mutta tämä ei lopputulosta haitannut. Täytettä tuli vain reilummin joka kerrokseen

Täyte 1:
n. 350 g savukirjolohta (ohjeen mukaan lämminsavua, me panimme kylmäsavulohta)
1 prk raejuustoa
1 1/4 dl kalalientä
1 rkl hienonnettua tilliä

Täyte 2:
50 g voita
3 munaa
50 g sulatejuustoa
1 rkl maitoa
1/4 tl valkopippuria

Poista savukirjolohesta ruodot ja nahka. Sekoita savukirjolohi, raejuusto, kalaliemi ja hienonnettu tilli massaksi. Valmista toinen täyte hienontamalla keitetyt kananmunat ja sekoittamalla ne voin joukkoon. Lisää sulatejuusto, maito ja valkopippuri ja sekoita tahnaksi. Levitä täytteitä vuorotellen kerroksittain leipäviipaleille ja kokoa kakku. mieheni kyllä "voiteli" joka kerroksen voiseoksella ja lisäsi päälle kalatahnan. Kääri kakku voi- tai leivinpaperiin ja anna maustua yön yli kylmässä kevyen painon alla.

Kuorrutus:
250-300 g sulatejuustoa
1/2 dl maitoa

Koristelu meidän tavallamme:
n. 150 g kylmäsavustettua tai graavisuolattua kirjolohta
6 viiriäisen munaa
jääsalaattia
tilliä

Sulata kattilassa sulatejuusto ja maito, mutta älä keitä. Kaada seos nopeasti kakun päälle ja anna valua reunoille. Levitä kuorrutusta veitsen avulla reunoille. Koristele. Viiriäisen munia tulee keittää 3-4 minuuttia. Viiriäisenmunat ovat aika kallis koristluvaihtoehto (10 munan pakkaus maksoi 6,6o € Stockalla), mutta halusimme niitä koska ne sopivat niin loistavasti tähän meidän miniteemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin