keskiviikko 23. huhtikuuta 2008

Siskonmakkarakeitto intialaisittain

Alunperin Tuulentuvasta lähtenyt currymausteinen siskonmakkarakeitto löysi meidän kattilaamme Soppakellarin väen suositeltua sitä. Teimme keiton heidän kovasti kasvispitoisella ohjeellaan ja hyvää oli! Curryn mausteisuus yhdistettynä tuorejuuston tuomaan täyteläisyyteen helli mukavasti makuhermoja arjen aherruksen keskellä. Ruuan nopeus riippuu raastajan välineestä :)

Tässä ohje suoraan Soppakellarista:
öljyä
3 tl currya (tai maun mukaan, mieluimmin reilusti)
1 l vettä
kana- tai kasvisfondia
1 iso sipuli
200 g porkkanaa
200 g lanttua
200g palsternakkaa
500 g siskonmakkaraa
200 g valkosipulituorejuustoa

Raasta lanttu, palsteri ja porkkana karkeaksi raasteeksi sekä silppua sipuli. Sekoita curry ja öljy kattilassa ja kuumenna, kunnes seos alkaa hiukan kuplia. Lisää vesi ja fondi. Lisää kiehuvaan veteen raasteet ja sipulisilppu. Kiehuttele hiljaksiin noin 15 minuuttia. Purista raaka siskonmakkara kuoresta pikkuisina palleroina suoraan keiton joukkoon, ja anna keiton kiehua hetken aikaa. Lisää joukkoon tuorejuusto ja kiehuttele vielä sen aikaa, että makkarat ovat kypsiä ja juusto sulanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin