lauantai 26. huhtikuuta 2008

Grillikanaa ja vihanneshakkelusta


Grillasin kanaa toisen kerran tänä vuonna, eikä se ollut helppoa vieläkään. Viimeksi teimme kanaa Wieniläisittäin, nyt kanat saivat pintaansa oman grillausöljyn. Grillausöljy syntyi hetkessä, tyyliin "kaikkea mitä kaapista löytyy". Tämä riitti kolmen rintaleikkeen grillaamiseen.

1/4 dl oliiviöljyä
1/4 dl soijakastiketta
n. 1 tl HP-maustekastiketta
n. 1tl dijon-sinappia
1,5 rkl Thai sweet chili kastiketta


Voitele kanat grillausöljyllä ja laita grilliin. Grillaa rintaleikkeitä noin 40 minuuttia ja voitele aina välillä grillausöljyllä. Joidenkin mielestä marinadit ym pitää ottaa pois ennen grillausta, ettei se pala pintaan kuoreksi ja estä lihan kypsymistä. Minä tykkään kyllä grillata marinointien ja grillausöljyjen kanssa. Lihoista tuli hyvää mutta suolaa ne kaipasivat. Ei tuo grillausöljykään ole mikään mestariteos mutta mukavaa vaihtelua. Niin ja lopputulos sisälsi "hiukan" karsinogeeniä, se menköön grillauskauden aloittelun piikkiin.


Lisäkkeeksi tein hakkeluksen jälleen "kaikkea mitä kaapissa on" tyylillä. Lisäkkeeseen tuli:
2 tomaattia
2 lehtisellerin vartta
1 punasipuli
5 cm kurkkua
2 rkl kapriksia
1,5 rkl Thai sweet chili kastiketta


Silppua ainekset ja sekoita kulhossa, se on siinä.


3 kommenttia:

 1. Kyllä grillatessa aina kuuluu tulla kunnolla karsinogeenejä. Ne ovat grillauksen perusta =) Millaisella grillillä grillailette?
  -Jokke-

  VastaaPoista
 2. Pieni "karsis" kuuluu juttuun! Meilläkin grillikausi käynnistettiin eilen Maaseudun rauhassa ja kyllä tuli pihveihin aika "rapea! pinta... Parilalla mentiin tällä kertaa, kyllä oli sekin ehtinyt vetäistä aikamoiset lämmöt.

  Mutta on se ihanaa, kun voi taas laittaa ruokaa ulkona!

  VastaaPoista
 3. Kyllä, ruuanlaitto ulkona on tosi mukavaa puuhaa!
  Jokke, meillä grillinä ihan perus pihagrilli, eli seitsemällä polttimella varustettu keskus ja lisäksi kaksi sivukeitintä. Koko paketti on integroitu puutarhakalustoomme, ja kaasu tulee tietenkin verkosta... Heh, no jos kuitenkin Gigantista ostettu Landmannin 12273, eli kahdella polttimella, toinen parilalle ja toinen ritilälle. Meille on hyvin riittänyt tuo grilli, joskin isommalle porukalle sillä ei ihmeitä tehdä.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin