sunnuntai 13. huhtikuuta 2008

Seitiä voikastikkeella


Viikonloppuna vaimo oli kaverinsa polttareissa, minä tein kotona itselleni ja lapsille todella nopean kalaruuan seitistä. Tämä ohje riittää kahdelle aikuiselle (meillä siitä söi yksi aikuinen ja kaksi lasta). Seitiin tarvitaan:
- 2 annospalaa seitiä (100 g kpl)
- muna
- korppujauhoja
- suolaa ja sitruunapippuria

Riko munan rakenne kulhossa ja kostuta jäiset seitit siihen. Pyörittele munalla voidellut seiti-palat korppujauho-mausteseoksessa. Paista paloja pannulla yhteensä noin 10 minuuttia. Älä käännä liian aikaisin ettei kuorrutus irtoa.

Voikastike Sami Garamin "Kokkaa vartissa" –kirjasta muokattuna.
- 2 dl vettä
- 1 dl valkoviiniä
- ½ kalaliemikuutio
- ½ sipuli
- n. 50 g voita
- tilliä (laitoin noin 1 tl kuivattua tillimaustetta)

Laita kattilaan valkoviini, vesi, sipulisilppu ja tilliä. Keitä hiukan aikaa ja vatkaa tehosekoittimella voi nokareet kastikkeen joukkoon. Se on siinä. Kastike on kyllä aika juoksevaa omaan makuuni, joten laitoin puoleen desiin vettä noin 2 rkl vehnäjauhoja ja suurustin kastiketta hieman. Olisi saanut suurustaa enemmänkin, mutta voikastikehan on perinteisesti erittäin juoksevaa.
Muussin tein Oolannin valmispakasteesta pussin ohjeen mukaisesti. Ja kokoinaisuus oli hyvä, kelpasi hyvin myös lapsille. Valkoviini teki voikastikkeeseen hienostuneen maun, pidin siitä kovasti. Kuva on otettu kännykän kameralla, pahoittelut kuvan huonosta laadusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin