lauantai 5. huhtikuuta 2008

Moussaka Garamin tyyliin


Tämä ruoka on ehdottomasti yksi suosikeistani tällä hetkellä! Näyttävää kuvaa tästä munakoisovuuasta ei saa millään...
Mainitsin aikaisemmassakin postauksessa Sami Garamin "Kokkaa vartissa"-kirjan. Sain kyseisen teoksen lainaksi naapurilta, ja olen tehnyt siitä monia nopeita ruokia. Seuraava ruoka ei mielestäni kuulu kategoriaan "nopeasti", mutta voi jukra että on hyvää! Tämän ruuan seassa tulee syötyä ainakin meidän perheessä aika harvakseltaan käytössä olevia selleriä ja palsternakkaa. Reseptin määrät ovat meidän käyttämiä, suluissa alkuperäisen ohjeen mukaiset.



2 munakoisoa
suolaa
100 g juustoraastetta (200g)
400 g jauhelihaa (500g)
noin puoli kiloa juureksia: selleriä, palsternakkaa, porkkanaa, sipulia
1 tlk tomaattimurskaa
4 valkosipulinkynttä
öljyä
basilikaa ja oreganoa
2 lihaliemikuutiota
mustapippuria
5 dl maitoa
4 rkl vehnäjauhoja
50 g voita tai margariinia

Leikkaa munakoisot pitkittäin siivuiksi ja ripottele suolaa päälle. Näin munakoisot saadaan "hikoilemaan". Ennen ruokaan lisäämistä pyyhi "hikikarpalot" talouspaperilla pois munakoisojen pinnalta.

Ruskista jauheliha raastettujen juuresten kanssa ja lisää valkosipuli, yrtit, liemikuutiot ja tomaattimurska. Mausta pippurilla.

Hauduta kastiketta juustoisen valkokastikkeen valmistamisen ajan. Sulata voi ja sekoita joukkoon jauhot. Muista sekoittaa koko ajan hyvin ihan pohjaa myöden. Lisää maitoa vähä kerrallaan sekoittaen kastike aina väleissä tasaiseksi. Kun kastike kiehahtaa, lisää sekaan puolet juustoraasteesta ja siirrä kattila hellalta.

Voitele uunivuoka öljyllä ja kokoa moussaka. Lisää vuoroin jauhelihakastiketta, munakoisoa, valkokastiketta (ja juustoa). Itse lisäsin loput juustot vain pinnalle.

Jätä päällimmäiseksi kerros valkokastiketta ja juustoraastetta. Paista 200-asteisessa uunissa tunnin verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin