sunnuntai 27. huhtikuuta 2008

Entrecote ja kuorrutettu lehtiselleri

Grillikausi on alkanut vauhdilla, nyt vuorossa entrecote. Liha haluttiin tehdä konstailematta ja naturellina. Huoneenlämpöiseen pihviin öljyä pintaan, grillissä 2-3 minuuttia per puoli, lopuksi pintaan suolaa (puhdasta merisuolaa kristallihiutaleena) ja mustapippuria myllystä.

Lisukkeeksi sen sijaan, yllätys yllätys Ruokatorstaista, kokeiltiin kuorrutettua lehtiselleriä (sama kuin varsiselleri). Siihen tarvittiin:

5 lehtisellerin vartta
vettä ja suolaa
n. 100 g sinihomejuustoa

Leikkaa lehtiselleri noin sentin paloiksi. Keitä paloja suolavedessä noin 5 min. Laita sellerinpalat voideltuun uunivuokaan ja levitä päälle murennettu sinihomejuusto. Kuorruta 250 asteessa noin 10 minuuttia.

Tämä setti oli todella maukas! Mietittiin että lisuke olisi toiminut varmaan myös folionyyteissä grillissä. Tällöin ei olisi tarvittu erikseen uunia.

Hyppysellisen lisäys:
Jälkiruuaksi ostin kaupungilta suklaakonvehteja, tällä kertaa Stockmanin konvehtitiskiltä. Hyviä olivat, mutta sellainen tuntuma jäi, että Kaakaopuu Kampissa olisi edullisempi. Kaakaopuussa myydään ihania Leonidaksen suklaita. Kyllä kunnon konvehti on huippuherkullista ja helppoa, joskaan ei halpaa jälkiruokaa. Tosin meillä oli tällä kertaa mielestäni aika reilu mitoitus (alla olevat pallerot hävisivät kahden aikuisen suuhun), mutta kun ei oikein osannut päättää mitä ottaisi tai paremminkin jättäisi... Maistoin elämäni ensimmäisiä tuoreita konvehteja Brysselissä, eikä sen jälkeen paluuta ole ollut. Tuntuu, että uusissakin kaupungeissa törmään kuin sattumalta suklaakauppojen ovelle :)


1 kommentti:

  1. Tuo lisuke menee takuulla kokeiluun seuraavalla tai sitä seuraavalla grillailukerralla, kuullostaa taivaalliselta :P

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin