perjantai 11. huhtikuuta 2008

Sitruunarisotto



Soppakellarin kokkailuista löytyi tutun oloinen sitruunarisotto. Olemme itsekin tehneet risottoa hyvin samanlaisella reseptillä mutta ilman sitruunaa. Sitruuna kuorineen antoi raikkaan lisään risottoon. Tätä teemme varmasti toistekin! Meillä tarjoiltiin lisäksi grillattua kanan rintafilettä Wieniläisellä grilliöljyllä. Herkullista!!!


Tässä ohje Soppakellarin tyyliin:


sipuli silputtuna
1 valkosipuli silputtuna
250g risottoriisiä
0,5l kanalientä
0,25l valkoviiniä
1 sitruunan kuori raasteena
½-1 sitruunan mehu
suolaa ja pippuria myllystä
50-70g voita
100g tuoretta parmesan-raastetta
koristeeksi herneenversoja


Kuullota sipulit oliiviöljyssä padassa. Lisää riisi ja pyörittele, kunnes se on öljyyntynyt. Lisää kuumaa kanalientä* ja viiniä vähän kerrallaan. Lisää kevyen kiehumisen edetessä edelleen lientä ja sitruunan kuori ja loppupuolella sitruunamehu. Kun liemi on lisätty, tarkista riisin kypsyys, riisi saa olla al dente. Lisää suolaa, pippuria, voita ja runsaasti parmesaania.

*me teemme kanaliemen ihan vain kaatamalla vedenkeittimestä kiehuvaa vettä sopivaan määrään fondia

2 kommenttia:

  1. Moikka! Sellaista vaan kysyn että kuinka monelle tuosta tulee ruokaa?: )

    T: Jenni

    VastaaPoista
  2. Heippa Jenni!

    Nämä risotot ovat yleensä neljälle hengelle, riippuen tietysti lisäkkeiden määrästä.

    JOS risottoa jostain kumman syystä jää, kokeileppa vaikka friteerata niitä seuraavana päivänä. On tosi namia! http://sillasipuli.blogspot.com/2009/02/friteeratut-risottopallerot.html

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin