torstai 10. huhtikuuta 2008

Lohikääryleet

Kääryleet...heh heh!
Raumalainen ystäväni tuli eilen yökylään. Hän on myös hyvän ruuan ystävä (kukapa ei olisi?) ja kokkailee uusia juttuja kokeillen paljon itsekin. Joten piti kokeilla jotain fiinimpää. Vaan mönkään meni. Bongasin Pastanjauhajien blogissa tämän kalakääryleohjeen. Näytti vähän erilaiselta, joten päätin kokeilla, varsinkin kun tiesin ystäväni pitävän kovasti noista katkaravuista.
Ohje kuuluu näin:
Lohikääryleet:
700-800 g:n nahallinen kirjolohifilee
1 tl suolaa
1 tl sitruunapippuria
150 g ruohosipulilla maustettua tuorejuustoa
200 g katkarapujanippu tilliä
2 dl kuohukermaa
suolaapippuria
Leikkaa lohifilee vinottain ohuiksi viipaleiksi graavin kalan tapaan. Levitä ohuet fileeviipaleet työlaudalle. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Annostele fileille nokare tuorejuustoa pikkulusikalla ja asettele juuston päälle katkarapuja. Jätä muutama katkarapu koristeeksi. Hienonna juuston ja katkarapujen päälle tilliä. Kääri fileet tiiviisti rullalle ja lado rullat laakeaan vuokaan vieri viereen. Kaada vuokaan kerma. Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Koristele hienonnetulla tillillä ja katkaravuilla.
Minulla tyssäsi homma heti kalkkiviivoille: Leikkaa lohifileet ohuiksi viipaleiksi. Sain kyllä viipaleista ohuita, mutta myös lyhyitä :) ei siis mitään mihin olisi voinut jotain rullata...hmm...onneksi oli tuttu vieras, joten itkua ei sentään päässyt. Muutamaan hassuun lohipalaan rullasin täytettä ja loput laitoin vain katkarapujen kanssa uunivuokaan ja kaadoin kermaa päälle. Että se siitä fiiniydestä :) Olisi tietysti voinut mainostaa, että neljävuotiaamme on söpösti leikannut kalaa, mutta kun ystävä näki minun rääpivän itse lohipalaa. Hyvältä maistui kyllä, ei siinä mitään. Lisäksi tarjosin perussalaattia Riitan herkun mozzarellapalloilla, jotka olivat lilluneet basilikaöljyssä.
Hyviä leikkaamisvinkkejä siisotetaan ilolla vastaan!
Kuvaa setistä ei ole, kun mitään kuvattavaa ei ollut. piste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin