torstai 10. huhtikuuta 2008

Tomaatti-bataattikeitto



Löysin Pastanjauhajien sivulta tämän oivallisen tomaattibataattikeiton ohjeen. Hain kevyttä, uutta, nopeaa ruokaa ja sitä myös sain. Yksivuotiaskin söi keittoa hyvällä ruokahalulla loihtien ilmoille kovaan ääneen MAM MAM. Näin kasvissosekeitto meni siis samaan kategoriaan suklaakakun kanssa (niinkuin kyllä moni muukin ruoka).

Pilko pienehkö bataatti kattilaan ja kaada sekaan tölkillinen kirsikkatomaatteja (joita en tätä ennen edes tiennyt olevan tölkissä). Laita vettä hiukan lisäksi. Minä laitoin vettä suht vähän ja keitosta tuli tosi paksua, mutta hyvin maistui! Itse maustoin keiton kasvisfondilla, jota lorahtikin hiukan liikaa. Lopuksi keitto soseeksi sauvasekoittimella ja vuohenjuustoviipaleen kanssa lautaselle. Täytyy tunnustaa etten itse ole ko juuston suuri ystävä, mutta miehelleni ostimme tätä hänen herkkuaan keiton lisäkkeeksi.

Leipänä (pitäähän keiton kanssa aina olla leipää!) meillä oli perheellemme uutuus Fazerin Ranskalainen moniviljaleipä, joka on leivottu oliiviöljyyn. Oli pitkästä aikaa todella hyvää, maistuvaa ja vähän erilaista lämpimäistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin