keskiviikko 23. huhtikuuta 2008

Täytetyt sarvet


Tällaisia rasvaisia, mutta oikein maistuvia täytettyjä sarvia teimme tänään välipalaksi. Lapset kaulitsivat, täyttivät ja rullasivat sarvet itse, joten leivonnaisista tuli taas hienon persoonallisen näköisiä. Me täytimme sarvia perinteisen juuston lisäksi myös muillakin herkullisilla aineksilla. Taikinaa oli tosi helppo leipoa. Ohje on Maito ja terveys ry:n sivuilta, jonne eksyin googlettamalla.

Täytetyt sarvet
(18 kpl)
5 dl vehnäjauhoja
3 dl grahamjauhoja
200 g voita
2 1/2 dl maitoa
30 g hiivaa/pussillinen kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
täyte1: juustoraastetta
täyte2:sinihomejuustoa
täyte3: punaista pestoa, basilikaa ja parmesaania
Voiteluun: 1 muna

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Sekoita keskenään jauhot ja kuivahiiva. Sulata ja jäähdytä rasva.
3. Lämmitä maito. Lisää suola ja sokeri.
4. Lisää vähitellen sekoittaen jauhot ja rasva. Alusta taikina nopeasti tasaiseksi.
5. Muovaa taikina heti tangoksi ja jaa kolmeksi palaksi.
6. Kaaviloi palat kevyesti kolmeksi pyöreäksi levyksi.
7. Leikkaa levyt taikinapyörällä kuuteen lohkoon. Ripottele jokaisen kolmion keskelle täytettä.
8. Kierrä kolmiot leveämmästä reunasta alkaen rulliksi (ja taivuta sarviksi)
9. Kohota sarvet peitettyinä. Voitele ja kypsennä uunissa noin 15-20 minuuttia.

Kysyin lapsilta vielä lisää ideoita täyttämiseen:

"Ananasta", "Kaalia", "Tomaattiviipaleita"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin