torstai 10. huhtikuuta 2008

Hampurilainen ja lohkoperunat

Neljävuotias poitsumme kokosi itse hamppinsa kuten koko annoksenkin

Meillä ei harrasteta noita "Mäkkäreitä" ja "Hesejä". Mitään suurempaa filosofiaa tai ehdottomuutta aiheeseen ei liity, me vain emme noissa puljuissa käy. Tai no, kerran yhdessäolohistoriamme aikana (takana on nyt reilut 8 vuotta) piipahdimme mieheni kanssa muistaakseni Carolssilla. Tilasimme isot ranskalaiset ja ajattelimme lähtevämme vatsat täynnä ulos ko ravitsemusliikeestä. Vaan eipä siitä annoksesta tullut kuin kiukkuiseksi ja maksoi kyllä laatuunsa/kokoonsa nähden turhan paljon.

Kotona tehdyt hampurilaiset ja lohkot ovat maistuvampia, edullisempia ja varmasti myös kevyempiä. Lisäksi keittiöön voi hyvin päästää lapsetkin mukaan puuhaamaan. Meillä pian neljävuotias jätkänpätkä auttoi muotoilemaan jauhelihapihvit, kuorimaan ja leikkaamaan perunat, sekä kokoamaan annokset. Kyllä itse tehty ruoka sitten maistui!

Ja näin se käy:

Jauhelihapihvit hamppien väliin (noin 6-8 kappaletta)

½ dl korppujauhetta

1 dl vettä

1 sipuli

1 muna

1 tl suolaa

hiukan valkopippuria

hiukan paprikamaustetta

250 g jauhelihaa

Sekoita korppujauhe nesteeseen. Anna turvota 5 minuuttia.

Kuori ja hienonna tai raasta sipuli.

Lisää korppujauhokulhoon sipuli, muna, mausteet ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi.

Muotoile seoksesta pihvejä leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Kypsennä 225 asteessa noin 15 minuuttia.

ohje kirjasta "Kotitalous 7"

Lohkoperunat:

Kuori haluamasi määrä perunoita. Lohko ne ja laita kulhoon. Lorauta päälle öljyä ja haluamasi mausteita. Tällä kertaa laitoimme vain suolaa, mutta esimerkiksi grillimauste, paprikamauste tai yrtit ovat myös kivoja (riippuen tietysti minkä kanssa pottuja tarjotaan). Laita perunat samalle uunipellille jauhelihapihvien kanssa, mutta jatka paistamista vielä 10-15 minuuttia pihvien pois ottamisen jälkeen.

Sämpylät ostimme valmiina. Laitoin ne lämpeämään lohkojen kanssa samalle pellille ihan pariksi viimeiseksi minuutiksi.

Edellämainitun satsin valmistuessa uunissa valmistele/ota esille hampurilaisten "täytteet". Meillä väliin tuli juustosiivuja, ketsuppia, ananasta, salaattia, tuorekurkkua, suolakurkkua, sinappia, ketsuppia... kelle mitäkin. Poitsumme kokosi puolikkaan hampin itse itselleen, loput tein minä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin