lauantai 5. huhtikuuta 2008

Feta-punasipulipiirakka


Helppo piirakka Pirkan sivuilta. Kuten kuvasta näkyy, piirakka olisi kannattanut tarjota heti, eikä seuraavana päivänä. Sipuli on tummunut rumasti. Maku oli kyllä hyvä, ei siinä mitään. Naureskelimmekin että piirakka olisi näin hyvää Halloween-tarjottavaa. Sipulit näyttivät äkkikatsomalta madoilta...


Pohja:
100 g Pirkka-leivontamargariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 rkl kylmää vettä

Täyte:
4-5 (800 g) punasipulia
2 rkl Pirkka salaattijuustotölkin öljymarinadia
1/2 rkl Pirkka juoksevaa hunajaa
1 tl basilikaa
1 tl suolaa
1 tlk (375 g) Pirkka salaattijuustokuutioita öljymarinadissa
2 dl kevytkermaa
2 kananmunaa persiljaa


1. Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi joko käsin tai monitoimikoneessa. Lisää nopeasti sekoittaen muna ja vesi. Painele taikina voidellun vuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin.


2. Leikkaa kuoritut sipulit mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Kuullota viipaleet pannulla salaattijuustotölkin öljymarinadissa. Mausta sipulit hunajalla, basilikalla ja suolalla. Jäähdytä seosta hieman.


3. Valuta salaattijuusto hyvin. Levitä sipulista noin puolet piirakkapohjalle ja päällejuustokuutiot. Levitä päälle vielä loput sipulit. Muutama juustokuutio saa pilkistää sipuleiden alta.


4. Sekoita munat kermaan ja kaada vuokaan. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Koristele persiljalla.
Alkuperäinen ohje on Pirkan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin