keskiviikko 2. huhtikuuta 2008

Possua koskenlaskijasienillä
Saimme tänään illaksi vieraita. Koska kyse on siis arki-illasta, piti ruuan olla nopeaa ja helppoa, mutta silti arkisesta poikkeavaa. Päädyimme mieheni ystävän "bravuuriin", possunfileeseen koskenlaskija"kastikkeella". Liha tarjottiin (kaverilta opitusti) perunamuussin ja pannulla paistettujen paprikalohkojen kera. Jälkiruuan virkaa arki-illan aterialla toimittivat suklaakonvehdit kahvin kera.

Aluksi laitoin kuoritut, pilkotut perunat kiehumaan veteen.
Pottujen poristessa lohkoin pestyt paprikat. Jostain syystä keltainen ja punainen miellyttävät sekä maultaan että väriltään.
Sitten pesin pienet herkkusienet ja pilkoin ne neljään osaan pystyasennosta. Näin paloihin jää mukava suutuntuma. Alkuperäisen ohjeen mukaan sieninä tulisi olla kanttarelleja, mutta koska niitä ei nyt pakkasesta löytynyt, päädyimme edullisempaan, mutta maistuvaan herkkarivaihtoehtoon.


Sieniä pilkkoessani mieheni paistoi kokonaisen possun sisäfileen pannulla joka pinnalta. Paistamisen jälkeen possu laitettiin uunivuokaan ja keihästettiin paistomittarilla. Ympärille laitettiin sienet ja kuutioiksi pilkottu Koskenlaskijajuusto. Possun sisäfile maustettiin mustapippurilla ja suolalla. (Kantterelleja käyttäessä laita Koskenlaskijaa, jonka makuna on sama sieni.) Sitten vain 200 asteiseen uuniin noin puoleksituntia tai kunnes mittari näyttää noin 80 astetta. Kun possu on kypsänä otettu pois uunista, anna sen vetäytyä kymmenisen minuuttia. Valmista tänä aikana muussi keittyneistä perunoista.


Paista paprikalohkot samalla pannulla kuin possu, niin saat makuja irtoamaan. Paprikoihin saa jäädä reilu suutuntuma eli montaa minuuttia (noin 5 minuuttia?) niitä ei tarvitse paistella. Ainakaan meidän makuumme paprikalohkoja ei enää erikseen tarvitse maustaa.

2 kommenttia:

  1. Wau! Nayttaapas hyvalta! Hieno blogi, upeilla kuvilla!

    VastaaPoista
  2. Tänään mökillä tehtiin taas tätä "klassikkoa". Ohjeen sisälämpö 80 on aivan liikaa. Tänään jätetiin 63 asteeseen ja sitten se kypsyy hiukan lisää. Täten tuli ihanan mehevää eikä ylikypsää possua. Ja lorautin noin desin kermaa juuston joukkoon.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin