tiistai 22. huhtikuuta 2008

Currypihvit Tofusta


Tofuun emme ole saaneet makua oikein koskaan, mutta yritimme sitä taas. Tällä kertaa kokeilin tehdä niistä Currypihvejä Ruokatorstai -kirjan tapaan. Ohje on todella helppo ja nopea, tarvitaan:

250g tofua (1 pkt)
currya
öljyä paistamiseen

Leikkaa tofu pitkittäin 2-3 "pihviksi" ja mausta pinnat currylla. Paista pihvit pannulla kullankeltaisiksi.

Ohjeessa neuvottiin tarjoilemaan soijakastikkeen ja salaatin kera. Meillä ei ollut kuin kurkkua, joten päätin tehdä lisukkeeksi kuskusia ja paistaa hiukan sipulia. Laitoin kiehuvaan veteen hiukan soijaa ennen ryynejä ja se antoi kuskusille mukavan maun. Myös sipulin sekaan loraus soijaa teki terää. Kokonaisuus oli ihan ok, joskin ei tuo tofu edelleenkään oikein sytyttänyt.

9 kommenttia:

 1. Tofuissa on kyllä hirmuisesti eroja. Mun lähellä on etninen kauppa, josta saa tosi halpaa tofua: se on osoittautunut edullisuudessaan niin huokoiseksi, että imaisee maut sisäänsä hirmu nopeasti. Kiinteämpiä tofuja pitänee sitten vaan marinoida pidempään?

  Mä kuulun kyllä sillä lailla outoihin eläimiin, että tykkään tofun vähän happamasta mausta jo itsessäänkin. Tää ohje vaikuttaa tosi kivalta ja yksinkertaiselta, kiitti!

  VastaaPoista
 2. kiitokset Anna vinkistä. me on "tuhrattu" aina samalla tofulla kun on ajateltu reseptissä olevan vikaa. Täytyykin kokeilla jotain etnisen kaupan tofuja seuraavaksi. onko vinkata merkkiä?

  VastaaPoista
 3. Täälläkin ilmottautuu yksi tofufani. Mulle kelpaa kyllä vallan mainiosti tuo perustofukin (soya), kunhan sen vain marinoi kunnolla. Eli tofu viipaloidaan ohuehkoksi ja upotetaan mielellään vuorokaudeksi vahvaan soija-v.sipuli-sipulijauhe-öljy
  -mausteliemeen. (Kannattaa laittaa reilusti kaikkea mitä kaapista vaan löytyy.) Sitten paistetaan marinoitu tofu reilussa öljyssä pannulla. Viimeksi laitoin pannulle öljyn lisäksi punaista thaicurrytahnaa, toimi tosi hyvin!

  VastaaPoista
 4. Super Tahoe taitaa olla merkiltään se halpistofu. Kelpaa, jos ei lähde liikaa pohtimaan sen alkuperän luonnonmukaisuutta :D Mutta kuten Henna sanoi, on marinointi kaikkien tofujen kohdalla hyvä kikka, ellei sitten satu pitämään tofun mausta sellaisenaan. Jo parinkin tunnin marinoinnilla tofun maku muuttuu ihan muuksi.

  VastaaPoista
 5. Vähän kyllä taas mietityttää: harva kertoo pitävänsä tofun mausta ihan sellaisenaan. Sitä täytyy marinoida, että siitä saa hyvää. No miksi tofua pitää sitten ostaa??? Jos en vaikka pitäisi kanasta, niin en ostaisi sitä, enkä varsinkaan marinoisi sitä päivää, että saisin siitä jotain ihan eri makuista.

  Kommenttini saattaa kuulostaa hitusen provosoivalta (mitä se tietysti onkin, olenhan sika), mutta ihan oikeesti tuo asia vaan aina mietityttää.

  VastaaPoista
 6. Hei, Polkkapossu! Tuskin enää kovin helposti ostamme tofua. Pelkältään sitä ei voi syödä, ja jollain siihen on loihdittava makua. Mutta meidän kokeilemat reseptit eivät ole tuoneet tofuun särmää. Mielellään kokeilemme uusia juttuja, joten tofu oli vaihtelua. Parempi pysytellä jatkossa lihaosaston palveluissa...

  VastaaPoista
 7. Ei saa silti ymmärtää väärin, en ole lainkaan tofuvastainen. Tuo tofukokkausfilosofia vaan mietityttää.

  Ja älkää nyt tekään tofusta kokonaan luopuko. Uusia reseptejä vaan kokeiluun.

  VastaaPoista
 8. Juu, toki voimme ehkä edelleen mahdollisesti jossain tapauksessa jolloinkin kokeilla tofua, jos herkulliselta vaikuttavia ohjeita löytyy :) Lihapakettiin tarttuminen on kaltaiselleni kaikkiruokaiselle lihansyöjälle kuitenkin luontevampaa.

  VastaaPoista
 9. Samaa mieltä Polkkapossun kanssa: miksi syödä jos ei pidä, miksi marinoida alkuperäinen maku joksikin ihan muuksi?

  Mie tykkään tofusta - ihan mielettömästi. Mutta en suomalaisesta tofusta, se on kumimaista ja kummallista. Tofuhan on oikeasti tuoretavaraa, eikä sen viimeiset päiväykset mene minnekään kuukausien päähän. Hyvän tofun mieto maku on taivaallinen. Sellaista vain ei valitettavasti täältä saa.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin