sunnuntai 20. huhtikuuta 2008

Köyhät ritarit ja tervakinuski


Liemessä- blogissa oli tehty Tervakinuskia mustikkalettujen seuraksi. Kuulosti hirmu herkulliselta! Ostimme useita vuosia sitten Helsingin Wanhasta kauppahallista tervasiirappia jonka mausta pidimme kovasti, joten tämäkään ei voisi olla pöhkömpää. Kun tähän yhdistetään se, että Pastapää oli merkinnyt Ruokatorstai-reseptikirjasta kokattavien listaan Köyhät ritarit, oli sunnuntain herkkuvälipalan valinta helppo. Eli...Köyhät ritarit jäätelöllä ja Tervakinuskilla

Aloita Tervakinuskista:
1 rkl voita
5 tl sokeria
2 dl kuohukermaa
2 - 4 kpl tervapastilleja silputtuna

Paahda sokeri ja voi kattilassa rusehtavaksi. Lisää kerma ja sekoita jatkuvasti kiehuvaksi kunnes kastike paksunee. Tähän menee tovi joten älä hermostu. Sulattele samalla tervapastilleja keitokseen oman maun mukaan. "Liemessäläisten" mielestä kolmella pastillilla tervan maku oli jo selkeästi esillä, meillä se ei tullut esille millään. Laitoin lopulta 7 pastillia ja silloinkin maku oli vain erittäin vieno. Asiaa voi tehdä myös se, että kinuskia sekoitellessani söin pastilleja, joka "turrutti" makuhermojani. Tai sitten Siwasta löytämäni ainoat tervapastillit, Leafin tervalakritsileijonat olivat miedompia kuin Jennin ja Nirson vastaavat. Lisäsin vielä hiukan pastillimuruja kinuskiin, koska mustat pilkut näyttivät mielestäni kivalta ja pehmenivätkin mukavasti. Olisi silti pitänyt paloitella tosi pieniksi mureniksi, sillä suuremmat tarttuivat ikävästi hampaisiin. Kinuskia olisi meille tähän tarpeeseen riittänyt puolikaskin annos.

Köyhät ritarit teimme aivan Ruokatorstaissa kerrotulla tavalla:
Sekoita vaikkapa syvässä lautasessa 1 muna ja 1 ½ dl maitoa neljää pullaviipaletta varten. Kastele pullasiivut nesteeseen molemmilta puolilta. Kuumenna voita paistinpannulla ja paista pullaviipaleet molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi.

Sitten vain pullasiivut lautaselle, kyytipojaksi jäätelöä ja päälle vielä kinuskia. Aika väritön annos, mutta onneksi lautasessa oli väriä :) NAM! Täytyy kyllä sanoa että oli tosi tuhti ja makea pläjäys, ja tämä on paljon sanottu minulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin