keskiviikko 23. huhtikuuta 2008

Lohilaatikko

Meillähän syödään kotona kaksi lämmintä ateriaa päivässä, koska olen lasten kanssa kotosalla Pastapään paahtaessa töissä meille pötyä pöytään. Osittain tästäkin syystä innostuin kokkailusta enemmän, koska halusin tehdä ja syödä muutakin kuin makaronilaatikkoa ja uunikanaa. Noissa ruuissa ei ole mitään vikaa, päinvastoin, mutta ei niitä viitsi koko aikaa syödä. Lounaaksi meillä oli siis siskonmakkarasoppaa intialaisilla mauilla, välipalaksi sarvia ja uunin lämmettyä olikin hyvä lykätä sinne lohilaatikko. Resepti löytyi Eeva Salosen "Ruokatorstai"-kirjasta. Minä jätin savukyljen pois päältä. Hyvää oli, taas pojot Eevalle.

600 g (6-8 kpl) perunaa kuorittuna ja viipaloituna
1 sipuli silputtuna
250 g kylmäsavulohta viipaleina
2 dl juustoraastetta
tilliä (ohje sanoi 2 rkl, minä panin melkein koko ruukullisen)
4 dl maitoa
2 munaa
valkopippuria

Levitä laakeaan uunivuokaan kerroksittain pottuviipaleita, sipulia, kalaa, tilliä ja juustoraastetta. päällimmäiseksi perunaa. Tai jos unohdat juuston väleistä, laita se vain vuuan päälle :) .
Sekoita munamaito ja mausta. Kaada neste vuokaan.
Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 1½ tuntia.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa maukkaalta.. alkaa melkein näyttää siltä, että tämä Ruokatorstai pitää käydä poistamassa kaupasta omiin valikoimiin.

    VastaaPoista
  2. siltä tosiaan alkaa näyttää. odotan henkilökohtaisesti äitienpäivän yli :)

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin