maanantai 7. huhtikuuta 2008

Chili con carne Garamin tapaan


Ja TAAS ohje Garamin Samilta! Asia nyt on vain niin, että kun kirja on lainassa naapurista, pitää kokeilla mahdollisimman monia kiinnostavia reseptejä peräjälkeen. Mieheni on monesti pyytänyt tätä ruokaa, mutta tekemättä on jäänyt tähän asti. Itse en kauheasti innostu pavuista, mutta nyt huomasin ilokseni niidenkin uppoavan. Maku muuttuu... Lapset eivät suuremmin välittäneet (meillä oli vieraitakin), paitsi 1-vuotiaamme jolle uppoaa ihan kaikki.


250 g jauhelihaa (Garam ehdotti ½ kiloa mutta en uskonut)
1 tlk papuja suolaliemessä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 tlk tomaattimurskaa
1 lihaliemikuutio (Garamin ehdottaman kahden sijasta)
(4 rkl chilijauhetta jätin pois lasten vuoksi)
2 rkl paprikajauhetta
öljyä

lisäksi keitin riisiä ja pilkoin paprikoita tuoreeltaan



Laita riisivesi kiehumaan heti, varsinkin jos teet täysjyväriisiä.

Paista jauheliha öljyssä ja lisää pilkotutu sipulit. Kun sipulit ovat hieman ruskistuneet, lisää mausteet koko ajan sekoittaen. Tiedän että chilin pois jättäminen on melkein suoranainen rikos CHILI con carnea tehdessä, mutta lasten vuoksi on pakko tehdä myönnytyksiä (tässäkin asiassa).
Kaada kastikkeeseen tomaattimurska, liemikuutio ja sen verran vettä, että ainekset peittyvät.

Anna hautua vajaa vartti välillä sekoittaen. Lisää mukaan pavut ja anna hautua vielä tovi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin