torstai 17. huhtikuuta 2008

Suklaakarkkikakku

Poitsumme kerho loppui nyt tähän tältä keväältä. Eilen iltasella askastelimme-paskartelimme tällaisen suklaa-karkkikakun. Mallia on otettu Glorian ruoka ja viinin numerosta 51 helmikuulta 2008. Ko numerossa Janne Kaitalan värikylläisen taiteen innoittamana tehty Rocky Road-kakku on siitä asti kutkutellut mielen pohjalla ja nyt oli sopiva tilaisuus toteuttaa se omanlaisena versiona. Tumma suklaa vaihtui maitosuklaaseen ja osa vaahtokarkeista poitsun omavalintaisiin. Idea kuitenkin on sama. En itse päässyt kakkua maistamaan, mutta eiköhän se aika tarkkaan suklaalta ja karkeilta maistunut :) . Lapset olivat kyllä tykänneet, ja kerhotätikin, kun vain oli saanut kakkua leikattua.

Näin me sen teimme:

300 g maitosuklaata
90 g Väiski Vemmelsäären vaahtokarkkeja
ranskalaisia pastilleja pussissa
Candy Kingin valikoimasta valinnaisia karkkeja, mm. autoja, krokotiileja ja hämähäkkejä

Sulata vesihauteessa (vaikkapa kerroskattilassa) puolet suklaasta. Lisää sulattamisen jälkeen osa vaahtokarkeista ja kumoa rengasvuokaan, jonka pohja on päällystetty leivinpaperilla. Ripottele päälle osa ranskanpastilleista ja loput vaahtokarkeista. Sulata toiset 150 grammaa suklaasta samassa kattilassa ja kumoa edellisen päälle. Koristele kakku lopuilla ranskanpastilleilla ja omavalintaisilla karkeilla, sekä nompparelleilla. Huolehdi että ainakin isoimmat karkit koskettavat suklaata eli ottavat kiinni kokonaisuuteen. Huolehdi myös etteivät pikkukokit syö kaikkia koristeita.

4 kommenttia:

  1. Ooh, onpa ihanan värikäs versio kakusta :)!

    VastaaPoista
  2. ei se hullummalta näytä omasikaan ;)

    sinäkin olit näemmä päätynyt pähkinättömään versioon.

    VastaaPoista
  3. Mitäs karkkeja sinä ENSIsijaisesti kakkuun upottaisit :)?

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin