lauantai 5. huhtikuuta 2008

Kinkku-juustopiiras salaattipäällisellä


Piirakka oli oikein hyvä ja helppo tehdä. Meille näitä tuli tuplaten, koska paistoin ensimmäisen piirakan vahingossa piirakkavuoassa, kun olisi pitänyt paistaa irtopohjavuuasta. Eihän sitä sieltä millään saa nostettua kokonaisena pois, ja se juuri oli yksi piirakan näyttävyyden edellytyksistä. Nooh, ei kun uutta leipomaan. Vain jälkimmäisen päälle laitoin salaattia.
Ohje on muuten Ruokamaailmasta.

Pohja:
400 g pakastepiirakkataikinaa


Täyte
3 munaa
2 dl maitoa
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
150 g voimakasta juustoraastetta
200 g raejuustoa


Pinnalle
salaatinlehtiä
kirsikkatomaatteja
öljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
suolaa ja mustapippuria
ohuita kinkkuviipaleita

Painele taikina voideltuun irtopohjavuokaan (ø 24 cm), pistele taikinaan reikiä ja nosta hetkeksi jääkaappiin. Peitä taikinan reunat foliolla, joka estää valumisen. Paista 225 °C:ssa 10–12 minuuttia.

Sekoita täyte. Alkuperäisessä ohjeessa suolaa pannaan ½ tl, mutta naapuri neuvoi reseptiä antaessaan käyttämään enemmän eli laitoin 1 tl. Poista folio ja kaada täyte pohjalle. Paista 20–25 minuuttia uunin alaosassa. Anna jäähtyä hetki.

Pohjan voi aivan hyvin tehdä jo edellisenä päivänä ja "päällystää" salaatilla vasta juuri ennen juhlia, jotta piiras ei vetisty.

Pilko salaatti ja tomaatit kulhoon. Lisää öljyä, etikkaa ja mausteet. Nosta salaatti piirakan päälle ja koristele kinkulla.

3 kommenttia:

  1. Food? Delicious! Yammm Yammme! Plese visit my blog:

    http://projetovideo.blogspot.com/



    De pernas abertas no carnaval 2008 - Spread legs on carnival 2008
    http://w16.easy-share.com/1700063072.html


    Salto com Vara Feminino Calcinha e Rachada - Pole Vault Upskirt - Camel Toe
    http://w16.easy-share.com/1700053969.html


    Maurren Maggi - Upskirt - Calcinha
    http://w16.easy-share.com/1700000308.html

    VastaaPoista
  2. Näyttää tosi herkulta. Perinteinen piirakka aivan uudenlaisena. Tätä täytyy kokeilla. :)

    VastaaPoista
  3. Hyvää se olikin ja mielestäni myös kivan näköinen. teimme piirakan jo edellisenä iltana ja tarjosimme kylmänä - toimi! vaikka alkuperäisessä ohjeessa taidettiin neuvoa syömään lämpimänä.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin