perjantai 11. huhtikuuta 2008

Siskonmakkarapata


Älkää pelästykö heti! Monella on jostain syystä kammo siskonmakkaraa kohtaan, lieneekö syynä kouluruoka vai kotitaloustunnilla ällöttävältä tuntunut makkarapallojen puristelu. Nyt kuitenkin kun ollaan jo aikuisia, ei puristelu tunnu missään :) ja ruokakin maistuu herkulliselta, uskokaa pois! Helppoa, nopeaa arkiruokaa. Resepti on alunperin muistaakseni Kotivinkistä. Siinä mainitun currytahnan olen vaihtanut simppelisti curryjauheeseen.

4 sipulia lohkottuna
1 rkl öljyä
1 rkl currya
1 prk tomaattimurskaa
vettä
250(-500 g) Wurstin siskonmakkaraa


lisäksi:
höyrytettyä perunaa ja kasviksia


Kuumenna öljy korkeareunaisella paistinpannulla/kasarilla/kattilassa ja lisää curry. Pyörittele hetki ja ihastele tuoksua. Lisää sipulilohkot ja pyörittele hetki lisää. Sitten perään tomaattimurska ja purkinhuuhteluvettä. Keitä hetki (noin 5 minuuttia). Puristele siskonmakkarat kasariin ja keitä noin 10 minuuttia.

Alkuperäinen ohje kehottaa syömään lisäksi riisiä, mikä tuntuu minusta kummalliselta. Riisiä ja makkaraa...hmm... Itse olen tarjonnut kerroskattilassa höyrytettyä perunaa. Nyt laitoin lautaselle myös höyrytettyä kesäkurpitsaa.

Suosimme keitetyn perunan tilalla tätä höyryttämistä. Peruna ei muussaannu tällä tavalla valmistettuna niin helposti. Potut pysyvät myös lämpimänä kerroskattilassa, kun alla on kuuma vesi. Sanovatpa vielä että ravintoaineetkin pysyvät ruuassa paremmin höyryttämällä kuin keittämällä. Esimerkiksi täältä Keventäjistä löydät höyryttämisestä enemmän asiaa.
Olen saanut oman teräksisen kerroskattilani kummitädiltäni lahjaksi ihan junnuna. Hän alkoi viisaana naisena kerätä minulle "kapioita" jo ajoissa. Ensimmäisenä sain 10-vuotislahjaksi Carelia ruokailuvälineitä ja siitä eteenpäin patoja, uunivuokia, hopealusikoita... Olin kaikista aina tosi iloinen ja olen vieläkin, sillä laadukkaat välineet ovat edelleen käytössä!

2 kommenttia:

  1. Siis siskonmakkarathan on ihan kuninkaallista herkkua! Tosin, tuo puristelu on meillä edelleenkin Miespuolisen hommaa...

    Kannattaa muuten kokeilla alunperin Tuulentuvasta bongattua siskonmakkarakeittoa intialaisella twistillä, jos et vielä ole ehtinyt testaamaan. Monessa blogikeittiössä kokeiltua, myös meillä, toimii! Ja valmistuu nopsasti!

    VastaaPoista
  2. herkkua ovat juu!

    kävin vilkaisemassa mainitsemaasi soppaa kellarissanne ja hyvältä vaikuttaa. taitaapa mennä kokeiluun. kiitos vaan vinkistä!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin