torstai 24. huhtikuuta 2008

Mausteinen makkara-riisipata


Makkaraa toisena päivänä peräkkäin ja vielä samalla viikolla! Ihan eri asiahan olisi jos nämä peräkkäiset päivät olisivat sunnuntai ja maanantai :). Ei meidän tapaista, mutta menköön nyt tämän kerran. Tämä on taas niitä Pastapään kokeiltavaksi merkittyjä ruoka-ohjeita "Ruokatorstai"-keittokirjasta. Ai että vaihtakaa jo levyä vai...? Joka tapauksessa hyvää oli, vähän erilainen makkararuoka taas. Sopisi kyllä mainiosti mussutettavaksi hiihtolenkin jälkeen hyisenä pakkaspäivänä. Ihan niinkuin hiihtäisimmekin...

Tässä ohje ihan vain pikkaisen muuteltuna. Suluissa alkuperäiset
170 g pepperonisalamia (400g chorizoa) paloiteltuna
sipuli pilkottuna
porkkana pilkottuna
paprika pilkottuna
1 rkl öljyä
2 dl arboriorisottoriisiä
tölkki tomaattimurskaa
2 dl lihalientä
laakerinlehti
1 tl basilikaa (½ tl)
1 tl timjamia (½ tl)
chilijauhetta maun mukaan
(Tabascoa muutama tippa)
hiukan suolaa

Kuullota sipuli kuumassa öljyssä. lisää riisi ja hämmennä hetki. sekoita muut kasvikset joukkoon. lisää tomaatti ja lihaliemi. Mausta ja anna kiehua, kunnes riisi on kypsää. Hämmennä kypsymisen aikana, ettei seos tartu kattilan pohjaan. Tarkkaile nesteen määrää ja lisää tarvittaessa. Lisää makkarat. Ohjeen mukaan makkarat pitäisi pyöräyttää pannulla, mutta minä en viitsinyt tehdä tiskiä. Tarkista lopuksi vielä suolan määrä, varsinkin jos olet lisännyt nestettä kypsymisen aikana.


3 kommenttia:

  1. Kuulostaapa hyvältä. Meillä on tuo samainen keittokirja, hiukan pienellä käytöllä on ollut. Täytyypä kaivella esille tuolta kirjapinosta, siellä kun näyttää olevan melkoisia aarteita! :)

    VastaaPoista
  2. se tosiaan tuntuu olevan täynnä mielenkiintoisia reseptejä. ja paljon myös arkikäyttöön, eli nopeasti valmistuvia.(Menee kyllä ihan mainostamisen puolelle, joten pitänee pyytää Salosen Eevalta pian jotain palkkiota :D)

    Pidän kovasti kirjan takaosassa olevasta ruoka-aine hausta. Esimerkiksi tänään meillä tulee jäämään lehtiselleriä ja sieltä hakemistosta sitten katsoin mitä lopuista voisi tehdä.

    VastaaPoista
  3. Olen ehdottomasti sitä mieltä että Ruokatorstai on kotikokin raamattu! Aina jos tuntuu ettei päässä ole ideoita tai kaipaisi jotain muunnoksia arkiruokiin, niin Ruokatorstaista löytyy aina idea jos toinenkin!

    Minulla on ollut tämä makkararuoka kokeilulistalla pitkään, pitääpä tehdä lähiaikoina!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin