lauantai 31. toukokuuta 2008

Mintulla maustettuja herneitä parmankinkkuun käärittynä



Tämä on loistavan makuinen alkupala, täytyy sanoa että ihan parhaita maistamiani. Eikä ulkonäössäkään mielestäni ole moittimista. Kaksi kääröä oli mielestämme sopiva satsi ruokahalunherättäjäksi. Sikäli mikäli sitä nyt tarvitsee herätellä ;)

En ole (vielä) kokeillut, mutta pyree saattaisi olla maistuvaa pastankin kera. Siihen päälle vielä vaikkapa paahdettuja manteleita... ehkä menee kokeiluun...

Resepti ei ole niin työläs kuin ensivilkaisulta voi vaikuttaa. Ohje on Gourmet-lehdestä 2/08.

ohuita parmankinkkuviipaleita kääröjen määrän verran (10)

hernepyree:
3 kuorittua salottisipulia hienonnettuna
1 timjamin oksa
2 rkl oliiviöljyä
100 g pakasteherneitä
2 dl kanalientä
1 rkl nypittyjä, tuoreita mintun lehtiä

Freesaa sipulit ja timjami öljyssä. lisää herneet ja kanaliemi. Keitä 5 minuttia. Lisää mintun lehdet. Soseuta teho - tai sauvasekoittimella. Jäähdytä nopeasti jotta väri säilyy kirkkaana.

herneet:
(150-) 200 g tuoreita herneenpalkoja
suolaa, sokeria ja pippuria
viinietikkakastiketta (vinaigrette)
hienonnettua minttua
herneenversoja

Silvo tuoreet herneet, ryöppää niitä sokerilla ja suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. aseta lävikköön ja päästä läpi kylmää vettä jäähdyttämiseksi. Valuta hyvin. mausta suolalla, sokerilla, pippurilla ja viinietikkakastikkeella sekä hienonnetulla mintulla.
Pese ja kuivaa herneenversot.

Levitä kinkkuviipaleet laudalle tai valmiiksi tarjoilulautasille. Nosta niille pyrettä, herneitä ja versoja. Rullaa. Tarjoile huoneenlämpöisinä.

Reseptin kehittelijä Sami Tallberg vinkkaa reseptin lopussa, että parmankinkun haastaa koillis-Italian Alpeilta tuleva san Danielin kinkku. En ole ikuna kuullutkaan, mutta parmankinkun suurena ystävänä sellaistakin olisi mukava maistaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin