keskiviikko 21. toukokuuta 2008

Ruoka-aarteita kanssabloggaajilta

On tämä ruokabloggailu vaan niin kiva yhteinen harrastus puoliskon kanssa! Paitsi että saa jakaa muille onnistumisiaan ja mokiaan, voi oppia muilta vaikka mitä. Oppia voi paitsi ruuanlaitosta, myös valokuvaamisesta, Tokion matkailusta ja yrttien kasvattamisesta, noin muutamia mainitakseni :) Samalla saa kommentteja ja lisäyksiä, joskus korjauksiakin omiin juttuihinsa. Muiden tekeleitä on hauska käydä ihastelemassa ja kuolaamassa. Joskus mukaan tarttuu omalta tuntuvia tai muuten vaan kiinnostavia ja innostavia ohjeita. Seuraavassa kokeiluja viimeajoilta. Ohjeet löytyvät linkkien takaa.

Hannan sopasta on kokeiltu muutaman päivän sisään kahtakin ohjetta. Lounaana maistui curry-bataattisosekeitto, johon tuli myös päärynää. Keitto oli oikein hyvää lämpimän leipäkoneleivän kanssa nautittuna. Päärynä maistui yllättävän paljon, mikä ei kyllä ollut huono. Kuvaa ruuasta ei tullut, mutta aika samannäköistä se oli kuin Hannallakin :).


Toinen kokeilumme samaisesta keittiöstä oli Jamien täytetyt sipulit. Nämä olivat jopa parempia kuin odotimme, kertakaikkisen herkullisisa! Pastapää nakkasi sipulat kaasugrilliimme, jossa ne viipyivät kuvun alla parikymmentäminuuttia. NAM! Nyt nautiskelimme sipulit parsa-perunasalaatin kanssa, mutta kyytipojaksi sopisi hyvin vaikkapa grilliliha tai -makkarakin. Sipulit ovat yllättävän tuhteja, joten sipuli per ruokailija lisäkkeenä olisi varmasti ihan hyvä määrä.

Ylimuulin emännöimästä Monkeyfoodista kokeilimme kaalilaatikkoa rusinoilla. Aikuisille loora maistui kokonaisuudessaan, lapset ronkkivat porkkanat ja rusinat suihinsa. Pian 3-vuotias hoitotyttöni haarukoi tietysti koko satsin. Hänelle tuntuu maistuvan kaikki -paitsi minun puolukkavispipuuroni :(.

"Aikoja sitten" tuli kokeiltua myös Uneliaan Kokin Annan Pussikeittoa parempaa kastiketta. Meidänkin piti laittaa seitä joukkoon, mutta se oli päässyt loppumaan pakkasemme uumenista. Mentiin "pelkillä" pakastekatkaravuilla, mutta hyvää oli silti. Pastan kanssa tarjoiltuna kastike oli tosi löysää, joten suosittelen nesteen vähentämistä. Lapset toivoivat ruokaa tehtävän toisenkin kerran.


Paljon on vielä tekemistä odottamassa suosikkilistallani ja lisää tulee koko ajan,
kiitos siitä kanssabloggaajille ;)

1 kommentti:

  1. Kiva että maistuivat sopat ja sipulit :)
    Tuota Annan pussikeittoa parempaa minunkin on pitänyt kokeilla, mutta olen jotenkin unohtanut sen. Listani kokeiltavista on kanssa aivan mielettömän pituinen :D

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin