lauantai 24. toukokuuta 2008

Ruokatorstai on ideoita täynnä!


KAUHISTUS :)! En ole muistanut lainkaan kehua mitä sain suukkojen, itsetehdyn kortin ja upean aterian lisäksi lahjaksi äitienpäivänä - no sen odottamani Eeva Salosen "Ruokatorstai"- kirjan!!! Kyllä olin iloinen saamastani upeasta kirjasta!

Kaikkein eniten (ainakin toistaiseksi) pidän reseptikirjassa siitä, että takaa löytyy ruoka-ainehakemisto. Viikonlopulta jäi varsiselleriä, joten katsoin vain hakemistosta mitä muuta siitä voisi tehdä kuin tillilihan lientä (tai kuorrutettua selleriä tai lientä simpukoille, jotka jostain syystä eivät tällä hetkellä Pastapäälle uppoa). Tämä mainio keitto-ohje löytyi sitten lehtisellerin kohdalta, sillä nehän ovat yksi ja sama asia - lehti- eli varsiselleri.

Keiton kanssa nautimme itsetehtyä, vielä lämpöistä leipää. Ohjeen löysin Rimatonnan keittiöstä nimellä kuituinen hiivaleipä. Kauraleseiden puutteessa niiden virkaa ajoivat kaurahiutaleet. Leivät oli niin helppo tehdä, että minäkin aloittelevana leivän leipurina onnistuin.

Tämä hienostuneenmakuinen, vaalea keitto kävisi hyvin alkukeitoksi tuhdinkin aterian alle.
3 vartta lehti- eli varsiselleriä
300g (3 normaalikokoista) perunaa
1 sipuli
8dl vettä
100 g sulatejuustoa
suolaa
½ dl kermaa
1 rkl tuoretta basilikaa

Kuori ja pilko perunat sekä sipulit. Pilko sellerinvarret. Laita ne kattilaan veden ja sulatejuuston kanssa. Keitä kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta (sauvasekoittimella). Mausta suolalla ja basilikalla, sakeuta kermalla.
Helppoa, nopeaa ja maukasta!

2 kommenttia:

  1. Miekin haluaisin niin tuon kirjan, muttei ole vielä mennyt vihjailut perille :D Ite en ole raaskinut köyhänä opiskelijana sitä ostaa.
    Herkullisen oloinen keitto, rakastan varsiselleriä :>
    Mun blogissani on ohje fenkoliperuna-keittoon, on varmaan aikalailla samanoloinen soppa!

    VastaaPoista
  2. on se juu aika kallis, mutta kyllä monipuolinen ja runsaskin. vihjaileppa nyt uudestaan kun valmistut ;)

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin