maanantai 5. toukokuuta 2008

Puolukkavispipuuro


Lapsuudenkodissani oli AINA tarjolla joko äidin tekemää kiisseliä tai vispipuuroa. Puuro oli tehty melkein aina puolukoista, mutta joskus myös esimerkiksi raparperista tai omenasta. Tämä puolukkavispipuuro on koko perheen herkkupuuroa!

Puolukkamehua/puolukoita ja vettä
2,5 dl mannasuurimoita
sokeria maun mukaan

Kiehauta puolukkamehua tai tee kuten minä:
Keitä noin 3 desiä puolukoita 14 desissä vettä. Kun keitos on kiehunut jonkin aikaa, murskaa puolukoita kattilan seinää vasten saadaksesi kaikki mehut irti. Laita siivilä iso kulhon päälle ja kaada kuuma puolukka"keitto" siivilän läpi. Painele vielä marjoja jotta saat kosteuden irti. Laita marjakuorista vapaa mehu takaisin kattilaan ja odota että se alkaa taas kiehua.

Lisää 2,5 desiä mannasuurimoita koko ajan sekoitellen. Keitä 5-10 minuuttia ja kumoa isoon kulhoon. Jäähdytä. Kun puolukkapuuro on jäähtynyt, vatkaa sitä sähkövatkaimilla. Lisäile sokeria vähän väliä makua tarkistaen. Puuro muuttuu kuohkeammaksi ja vaaleammaksi. Nauti kaadettuasi maitoa joukkoon.

6 kommenttia:

 1. Tuo kuva houkuttaa heti tekemään vispipuuroa! Pakko laittaa heti tulille, vaikka kello on jo vaikka mitä :)

  VastaaPoista
 2. tuuria oli kun tuo vaaleanpunainen siivekäskin tuohon lennähti :)

  VastaaPoista
 3. Sinulla on todella kauniita kuvia taalla :)

  VastaaPoista
 4. Vielä nytkin innostutaan tästä.
  Niin minäkin.

  VastaaPoista
 5. Kiva kuulla Kahveli!

  Jukka kävi viikonloppuna puolukkametsässä, joten meilläkin on nyt jääkaapissa vispipuuroaineksia. Vaikka vispipuuroa on sittemmin tullut tehtyä monista muistakin puutarhan ja metsän antimista, esimerkiksi omenasta ja raparperista. Viikonloppuna sain vinkkiä että karpaloistakin tulee hyvää vispipuuroa.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin