maanantai 5. toukokuuta 2008

Pitsaa grillissä


Piti sitten mennä tunkemaan pitsatkin grilliin, kun on päästy taas grillauksen makuun. Viimeksi teimme pitsat leivinuunissa ja sen jälkeen perus uunipitsa ei ole oikein sytyttänyt. No, halusimme kuitenkin kokeilla, etenkin kun pitsa on yksi Pastapään lempiherkuista. Pohja ja tomaattikastike tehtiin vanhoilla resepteillämme. Joskin pohjassa käytimme nyt tuorehiivaa ja tomaattikastikkeeseen tuli lisäksi vajaa rkl sokeria ja tomaattipyre-purkki.

Grillipitsojen pohja pitää voidella (oliivi)öljyllä ja esipaistaa grillissä pari-kolme minuuttia toiselta puolelta. Sitten laittaa täytteet esipaistetulle pinnalle. Täytteinä käytimme metwurstia, ananasta, mozzarella-juustoa, mustaleima-emmentalia, oliiveja. Mutta täytteethän kannattaa laittaa oman mieltymyksen mukaan. Täytetyt pitsat taas grilliin ja kypsennys niin kauan kunnes juusto sulaa.

Lopputulos oli yllättävän hyvä. Mukavan rapeaksi tulee pohja myös grillatessa, melkein kuin leivinuunissa. Itseäni haittasi lopputuloksen värittömyys. Pinta ei saa grillissä lainkaan väriä ja muutenkin pitsoja sai meidän grillissä aika kauan paistella jotta juusto suli. Silti grillipitsat ovat mukavaa puuhaa kesäkuumalla, kun sisäkokkailu ei maistu.

Minä sain kipinän grillipitsoihin Glorian Ruoka&Viini lehden numerosta 37 (4/2006).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin