perjantai 23. toukokuuta 2008

Vohvelit välipalaksi


Meillä ei ollut lapsuudenkodissani lainkaan vohvelirautaa...kauheaa... ;) Onneksi naapurissa oli! Kävimme joskus siskon kanssa kysymässä naapurin tädiltä josko tämä pyöräyttäisi meille vohvelit ja näinhän kävi. Äiti ei ymmärrettävästi ollut ihan tyytyväinen lastensa omatoimisuudesta tällä kohtaa. Itse varustauduin jo raskausaikana tulevaan vohvelienpaistoon sijoittamalla kirpputorilla kokonaisen euron vohvelirautaan. Sillä on paistettu jo niin monet taikinat, että varmasti on maksanut itsensä takaisin!

Jääkaapissa oli kermaa hyödyntämättä. Pastapää kesi sille oivaa käyttöä, kun ehdotti meille lasten kanssa välipalaksi vohveleita.

Tällä "Kodin keittokirjan" arkivohveliohjeella mentiin. Tein taikinan puolitoistakertaisena, siksi määrät näyttävät hiukan hassuilta:
noin 12 kpl

3,75 dl maitoa (nyt siis osa kermaa)
3,75 dl jääkylmää vettä
5,25 dl dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
noin 2 dl jäähtynyttä voi - tai margariinisulaa (älä laita öljyä. koetettu on ja lötkönmakuisia tuli)

Sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi lisäten viimeisenä margariinin. Paista hyvin voidellussa, kuumassa raudassa. Paina raudan puolikkaita yhteen paistamisen alkuvaiheessa, niin taikina jakautuu hyvin jokapuolelle ja pinta rapsakoituu hyvin.

Lisukkeena meillä tarjoiltiin nyt hilloja, joskus on laitettu myös esim. omenaa raastettuna. Eikä jätkinokarekaan pahaa tee :)
Emme ole koittaneet vohveleihin (vielä) suolaisia täytteitä, mutta uskon että sekin aika vielä tulee.

4 kommenttia:

 1. Oih, näyttää hyvältä ja rapealta! Vohvelit sopii jotenkin täydellisesti viikonlopun aloittamiseen.

  VastaaPoista
 2. hyvää se olikin.

  viikonlopun aloituksesta...tulin just combat-tunnilta ja pian koetetaan Susan tryffeliöljyfondueta. sitä voi katoppas syödä paremmalla omalla tunnolla kun on ensin käynyt huhkimassa ;)

  VastaaPoista
 3. Lasketaanko huhkimiseksi myös hiessä leipominen:D? Ihana vohveli. Täytyisi pyytää äitiä tekemään vohveleita lähiaikoina.

  VastaaPoista
 4. lasketaan lasketaan! mikä vaan liikunta! tarvitaanhan siinä käsivoimia... ja kun ottaa koko kropan mukaan, saa aikaan kunnon treenit :D

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin