maanantai 5. toukokuuta 2008

Kylmäsavuporocroustades - toukokuun haasteeseen on vastattu!

Tässä kauniissa, maistuvassa ja helpossa coctail-palassa maistuvat hapan smetana, suolaisen savuinen kylmäsavuporo ja kirpsakka punasipuli. Kuoren rapeus yhdistettynä sisällön pehmeyteen luo mukavan kontrastin. Kokonaisuus kutkuttelee sekä maku- että näköhermoja. Täytettyjä kuoria saa helposti tehtyä useita ja meidän tavalla koristeltuna niiden ulkonäkö on helppo kopioida samanlaisena. Oiskos tuossa jo tarpeeksi markkinointipuhetta :D ?

Haastesormipaloihimme tulee siis:
croustades kuoria (suolakeksihyllystä)
smetanaa
pikkuiseksi silputtua punasipulia
pikkuiseksi silputtua kylmäsavuporoleikkelettä
koristeeksi ruohosipulia
kuoren pohjalle salaattia

Sekoita smetanaan punasipuli- ja leikkelesilppua oman makusi mukaan. Laita croustades-kuoren pohjalle salaatinlehti, jotta kuori ei heti pehmene smetanatäytteestä. Täytä "eristetty" kuori smetana-sipuli-poroseoksella. Jätä koristeeksi myös sipulisilppua ja poroa kertomaan sormipalojen sisällöstä. Laita vielä väriksi muutama pala ruohosipulia. Croustades kuoret kestävät "salaatinlehtieristeellä" jonkun aikaa pehmentymättä, mutta ovat parhaimmillaan pian täyttämisen jälkeen.
Olemme aiemmin laittaneet täytteen saaristolaisleivästä tehtyjen pikkupalojen päälle, mutta haasteeseen osallistumme nyt näin. Ohje on ollut käytössämme sen verran kauan, ettei alkuperäideasta ole harmainta hajua.

10 kommenttia:

 1. Nätti on pala kuin sika pienenä! Ja kylmäsavuporon sijaan kelpaa varmaan käyttää muitakin kylmäsavutuotteita. :-) Ehkä tofuakin ;-)

  VastaaPoista
 2. juu, varmaan marinoituna tuo tofukin menisi...pelkällä currylla ei ;)

  VastaaPoista
 3. Näitä vois huuhdella varmaan tsiljoona kappaletta kurkustaan alas kera kylmän samppanjan... Kerrassaan herkun kuuloista!

  Ja salama on iskenyt. Mielenkiinnolla odottelemme. :)

  VastaaPoista
 4. kylmän samppanjan kera voisi syödä vaikka pieniä possuja...tai tofua... ainakin jos on jo pohjia ;)

  kylläpä lykkäsitte...vaniljaa...hmmm... mietinnäksi meni!

  VastaaPoista
 5. Upeeta, millainen gourmet-tunnelma blogeissa tämän haasteen myötä taitaa levitäkään :) Tällaisten postausten edessä tuntuu kuin olisi saapunut juhliin, vaikka istuukin kotona lökövaatteissa tietokoneen ääressä...

  VastaaPoista
 6. sama fiilis oli meilläkin eilen kun teimme postausta, vaikka ihan iltapuvut meilläkään ei ollut päällä (vaikka oli maanantai!) :)

  VastaaPoista
 7. Iihana sorminsyötävä! ja tosiaan juhlallisen näköinen, ja etenkin HERKULLISEN...

  Muutenkin teillä on herkullisen oloisia reseptejä täällä!

  VastaaPoista
 8. Niin on!

  Kiitokset reseptikehuista. olen useasti koittanut vierailla keittiössänne, nimikin jo vaikuttaa voisen lupaavalta, mutta sivu vain vilahtaa ja siinä se :( ilmeisesti selaimeni on puutteellinen tai jotain... nimim. ihan epätaitava tietokoneiden kanssa

  VastaaPoista
 9. Helou,
  kiitos tiedosta että meille on vaikea päästä - ei ollut mitenkään tarkoituksella! Vaihdoin sivupohjan takaisin peruspohjaksi, nyt pitäisi toimia paremmin...

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin