keskiviikko 7. toukokuuta 2008

Konvehteja äitienpäiväksi

Etsin hyvää makeisohjetta äitienpäiväksi. (Hoito)lapset ovat maalanneet jo kulhot alkuviikosta, mutta nyt niihin tarvitsisi saada täytettä.

Juhlattaren kakkublogista bongasin tämän konvehtien teko-ohjeen. Oli niin hyvät kuvat ja selostukset, että minultakin taipui tällainen näperrys. Käykääpä tutustumassa Miimin ohjeisiin jos haluatte samanlaisia. Ohjeet ovat niin hyvät kuvineen että mitäpä sitä toistamaan.

Itse huomasin, että sulaneen suklaan kanssa täytyy tosissaan olla ripeä ennen kuin se alkaa jähmettymään. Varsinkin jos tekee monikerroksisia suklaapaloja, kerrosten tiiviys riippuu olennaisesti suklaan notkeudesta. Omansa tekee tietysti myös kopauttelu, jolloin ilmakuplat ja muut tiivistymättömyydet saadaan pois. Teimme lasten kanssa konvehteja paitsi sydänmuotteihin (ne hankin aikoinaan tosi edullisesti Ikeasta - jääpalamuotteja siis) myös Aalto-maljan muotoisiin jääpalamuotteihin. Sydänkonvehdit onnistuivat upeasti, maistoimmekin muutaman viiteen pekkaan pilkottuna. Olivat kertakaikkiaan suussasulavia. Aalto-kerros-"sukliissa" osa kerroksista oli jäänyt tippukiviluolamaisiksi - yrittämällä ei varmasti onnistuisi :) Ja suklaata konvehteihin uppoaa uskomattoman paljon!

Meillä konvehteihin käytettiin Fazerin sinistä (maitosuklaa siis) ja Pandan valkoista suklaata.
Täytteinä kokeilimme seuraavia kaapista löytyneitä aineksia ja kaikki toimivat loistavasti!
 • tervasiirappia
 • punaviinisiirappia
 • inkiväärisiirappia
 • mariannerouheita
 • rusinoita pilkottuna

Lapset päättivät itse täytteet. Minusta oli kauniisti ajateltu, kun viisivuotias totesi: "Minä haluan laittaa ainakin punaviinisiirappia sillä äiti tykkää juoda punaviiniä." Poitsulle on mennyt perille jo se, että lahjaa annettaessa mietitään mistä sen saaja pitäisi.


Lapset myös koristelivat konvehdit itse sivelemällä suklaata pintaan.

Lasten kommentteja valmiista konvehdeista:

"Nämä ovat kauniimpia kuin aurinko"

"Maistuu ihan suklaalle"

"Maistuu rusinalle" - kaikista täytteistä :)

Innostuin suklaan suurena ystävänä niin paljon koko hommasta, että jatkoa seuraa varmasti!

6 kommenttia:

 1. Wau, hienoja konvehteja!Lisäsin sinut blogilistaani, sopiihan se?:)

  VastaaPoista
 2. tottakai sopii!

  Mikä oma blogisi, jotta voisimme tulla vastavierailulle?

  VastaaPoista
 3. Iih miten hienot valokuvat olet ottanut noista konvehdeista! Näyttää ihan, että olisivat jään päällä. Ilmeisesti on kuitenkin lasia? Hienoja!

  VastaaPoista
 4. Niin joo jäi laittamatta:)eleviina.blogspot.com
  Eve

  VastaaPoista
 5. rossana: kiitos! olen itsekin ihan tyytyväinen kuvaan. Kippasin Iittalan kolmionmuotoiset, Arkipelago-sarjaan kuuluvat eripituiset kynttilänjalat nurinperin ja asetin konvehtiparit niiden päälle. Joten kyllä, lasia ovat.

  VastaaPoista
 6. nää lasten kommentit on niin parhaita! :DD

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin