perjantai 9. toukokuuta 2008

Dinosauruspasteijat


Tämä välipala menee kategoriaan hauska tehdä, ei juuri maistuvaa. MUTTA täytettä vaihtamalla ja taikinaan suolaa lisäämällä voi saada ihmeitä aikaan.

Lainasimme kirjastosta Mary Cadogan nimisen naishenkilön kirjan "Lastenkutsut", joka on ilmestynyt 1990. Kuvat eivät ole erityisen houkuttelevia, mutta ajattelimme josko niistä saisi välipalaideoita. Muutamaa reseptiä lukuunottamatta kirja oli mielestäni kuitenkin aika turha lainaus. Tämän dinosauruspasteijan päätimme kuitenkin toteuttaa.

Taikina oli helppo tehdä ja leipoa. Samoin täyte :D. Suosittelen kuitenkin jotain lisäystä täytteeseen tai sen vaihtamista kokonaan.

Taikina yhdeksälle pasteijalle:
125 g (2 1/4 dl) grahamjauhoja
125 g (2 1/4 dl) vehnäjauhoja
60 g voita
125 ml vettä
suosittelen lisäämään suolaa

Sekoita jauhot. Lisää yhdessä vesi ja sulatettu voi. Sekoita nopeasti pehmeäksi taikinaksi. Kumoa jauhotetulle pöydälle ja vaivaa pikaisesti tasaiseksi. Kaulitse taikina ja leikkaa 10 cm halkaisijaltaan olevia ympyröitä. Itse käytin "leikkaamiseen" muovirasian pyöreää suuta. "Ylijäävä" taikina käytetään pään ja hännän tekemiseen.


Täyte:
tonnikalaa
pakastesokerimaissia

Laita täytettä pyöreille taikinoille. Nosta reunat yhteen ylöspäin ja nipistele kiinni. "Nipistelystä" tulee siis selkään sahalaidoitus. Muotoile jäljellejääneestä taikinasta dinolle pää ja häntä, kiinnitä ruhoon nipistelemällä. Paina päähän maissista silmät. Siirrä pellille. Voitele kananmunalla ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin