Miettiessämme hyvää paria arvokkaalle lihalle päädyimme näihin pottuihin. Maku on loistava, ulkonäkö hieman poikkeava, eikä näitä turhan usein ole tullut askarreltua. Toteutusvastuu jäi minulle, sillä jälkiruokani oli superhelppo eikä muutakaan hommaa ollut jäljellä.
Näiden pottujen ohje löytyi aikoinaan Jyrki Sukulan kymmenen vuotta sitten julkaistusta kirjasta "Kaikilla mausteilla". Kirjasta on tullut tehtyä useitakin ohjeita.
Nyt jätimme pois persiljan täytteestä, muuten mentiin Sukulan ohjeiden mukaan.
2 uuniperunaa (meillä rosamunda)
kananmunan keltuainen
muskottia
suolaa
valkopippuria
parmesaanijuustoa
n. ½ rkl oliiviöljyä
(persiljaa)
Kypsennä perunat uunissa reilu tunti (tai kunnes kypsiä) 175 asteessa.
Halkaise peruna keskeltä ja koverra lusikalla niin että kuori pysyy ehjänä.
Paseeraa perunan sisus eli soseuta siivilän läpi painellen. Lisää mausteet, keltuainen, öljy (ja hienonnettu persilja). Ole varovainen muskotin kanssa ettei sen maku pääse liian hallitsevaksi. Pursota massa takaisin perunaan. Itse käytin pursotuksessa suurta mielikuvitusta, kuten kuvastakin näkyy :)
Ripottele päälle parmesaanijuustoa, jollet ole jo vahingossa lisännyt sitä perunamassan joukoon kuten minä :) .
Kuorruta uunissa ylälämmöllä kullankeltaiseksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat