perjantai 2. toukokuuta 2008

Vastanaineiden menu


Vapunaattona hyvät ystävämme sanoivat toisilleen "tahdon". Olimme tanssimassa hääjuhlia aamutunneille asti. Vapunpäivänä saimme pariskunnan vielä yövieraaksi kotiimme. Näin heidän ei tarvitsisi lähteä yöllä ajamaan kohti lentokenttää, josta aviopari lähti häämatkalle Venetsiaan.

Mietimme menuta illaksi jo alkuviikosta, jotta ainekset olisivat valmiina ostettuna. Sulhanen on aika ronkeli, joskin morsmaikullakin on herkkuaterioita rajoittavia kieltäytymisiä. Näistä esimerkkejä: purjo, vuohenjuusto, lammas, simpukat, fenkoli, sienet, lanttu... Kaikkien tuttujemme inhokit on listattu yhteen reseptikirjaan, jotta niitä ei tarvitse aina erikseen kysyä. Nämä tykkäämättömyydet toivat suunnitteluun omaan haasteensa. Viimein päädyimme seuraavanlaiseen ateriaan:


Näin saimme ateriaan sydämenmuotoisia elementtejä (ohukaiset, panna cottan koristelu), avioparin herkkua siianmätiä, häämatkamaan italian makuja (pasta, panna cotta) ja mielestämme herkullisia ruokia. Ronkeli sulhanen ilmoitti tietysti ettei tykkää salviasta, mutta kertoi kuitenkin pitävänsä pääruuasta koska maku oli niin mieto. Tuosta sulhon "mä en tykkää..." jutusta alkaa tulla jo vitsi :)

2 kommenttia:

  1. oijoi, miten vallottava menu... :)

    VastaaPoista
  2. eikös vain olekin. pian neljävuotias poikamme piirsi sen, kun pyysin häntä piirtämään hääparin. huomasithan että morsiammella on mekko. poitsu keksi itse piirtää parin käsikäteen. sydän oli kyllä tilauksesta tehty ;) vastanaineet halusivat ja saivat tietysti menun kotiinviemisinä.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin