perjantai 2. toukokuuta 2008

Panna cotta tervasiirapilla


Teimme Panna cottaa jälkiruuaksi Italiaan häämatkalle lähteville vastavihityille. Kotivinkistä aikoinaan poimittu resepti oli meille entuudestaan tuttu, mutta kokeilimme ensi kertaa keitetyn kerman kumoamista lautaselle jäähtymisen jälkeen. Loppujen lopuksi Pastapää onnistui hommassa hyvin. Marjaisat kastikkeet jäivät meiltä tekemättä, kun taiteilimme lautaselle sydämen tervasiirapista.

PANNA COTTA
4 hengelle

2 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
3 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria tai vaniljatangosta raaputettuja siemeniä

1. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kunnes ne pehmenevät.
2. Kiehauta kattilassa kerma, sokeri ja vaniljasokeri. Vaniljasokerin asemesta voit käyttää vaniljatankoa - suosittelemme! Makueron kyllä huomaa, samoin ulkonäky pilkuttuu kivasti. Eli halkaise vaniljatanko, raaputa veitsen kärjellä siemenet pois. Voit laittaa vaniljatangon puolikkaat myös kerman joukkoon kiehumaan ja poistaa ennen liivatteiden lisäämistä.
3. Purista liivatteista ylimääräinen neste pois ja liuota liivatteet kermaseokseen.
4. Annostele seos annosvuokiin, esimerkiksi kahvikuppeihin. Silikonivuoat ovat erityisen hyviä. 5. Nosta vuoat jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi.
6. Kumoa panna cottat. Jos vanukas ei irtoa helposti, kasta vuoka hetkeksi lämpimään veteen.

Itse annostelimme keitetyn kerman silikonisiin muffinivuokiin. Näin saimme 5 annosta. En ajatellut nyt nokkaani pidemmälle, kun täytin vierekkäiset kupit. Olisi pitänyt täyttää vaikka jokaiseen kulmaan yksi kuppi, niin kumoaminen olisi ollut helpompaa. Kaikkein helpointa olisi tietysti ollut jakaa seos silikonisiin yksittäisvuokiin, mutta me emme sellaisia omista. Nyt Pastapää kumosi kaikki jähmettyneet panna cottat leivinpaperille, josta ne sitten siirrettiin omille lautasilleen. Tässä siirtelyssä muutamien jälkiruokien ulkonäkö hieman levahti, joskaan ei kauhean pahasti.

Koristeena ja upeana, erilaisena makulisänä toimi Wanhasta Kauppahallista ostettu tervasiirappi.

2 kommenttia:

  1. Tein tänään ensimmäistä kertaa pannacottaa tällä ohjeella ja kyllä oli hyvää + naurettavan helppoa tehdä! :) Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
  2. Ompas Minna kiva kuulla!

    Panna cotta on kätevä myös siinä, että sen voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen ennen syömishetkeä. Ja varioida loputtomiin erilaisilla lisäkkeillä ja mausteilla, marjoilla...Blogistammekin löytyy useampikin versio, myös esimerkiksi mesiangervoinen. Myös (osin) piimästä tehty on hyvä!

    Nykyään teen vielä monesti niin, etten kumoa settiä lainkaan vaan tarjoan annosmaljoista.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin