tiistai 20. toukokuuta 2008

Broilerilasagne


Pastapää tietenkin tykkää kovasti aidosta jauhelihalasagnesta, mutta on mukava kokeilla vaihteeksi hiukan erilaista lasagnea. Tämän ohjeen pääpiirteet saimme Raumalaiselta ystäväpariskunnalta, joten alkuperäislähteestä ei ole tietoa. Mutta tämä on todella simppeli setti:

300 g (hunajamarinoituja) broilerinfilesuikaleita
sipuli
muutama valkosipulinkynsi
2-3 rkl punaista pestoa
mustapippuria
(suolaa)

100 g voita
2 rkl jauhoa
maitoa, n. 0,5 l
200 g aurinkokuivattutomaattituorejuustoa
valkopippuria
suolaa
juustoraastetta
lasagnelevyjä

Paista broilerin filesuikaleet ja silputut sipulit pannulla. Lisää punaista pestoa. Mausta seos pippurilla ja suolalla makusi mukaan. Tee valkokastike: sulata voi kattilassa, sekoita jauhot voisulaan ja anna turvota/paistua hetki, mutta älä ruskista. Lisää maitoa hiljalleen kokoajan sekoittaen, jotta kastikkeesta tulee tasainen. Anna kastikkeen hiukan saostua keittämällä. Lisää tuorejuusto ja hiukan juustoraastetta. Mausta seos suolalla ja valkopippurilla makusi mukaan. Kokoa lasagne vuokaan: aloita kanaseoksella. Lisää kerroksittain lasagnelevyjä, kanaseosta ja valkokastiketta. Viimeiseksi pelkkää valkokastiketta. Lisää lopuksi pintaan vielä juustoraastetta. Näillä aineksilla saat tehtyä 2-3 lasagnelevykerrosta, riippuen vuokasi koosta.

Tietysti tämänkin ruuan voi tehdä pitkän kaavan kautta tekemällä itse tuorepastasta lasagnelevyt, käyttämällä grillattuja kanan rintafileitä jne. Mutta tällä ohjeella tehtynäkin tämä on maukas ja helppo lasagne, kivaa vaihtelua. Lapset söivät kolme lautasellista jokainen…:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin