lauantai 31. toukokuuta 2008

Kala-katkarapuvartaat ja grillausöljy


Vartaat on mukavaa grillattavaa ja ennen kaikkea syötävää, kun niihin saa upotettua jokaiselle jotakin. Olemme saaneet häälahjaksi aikoinaan kätevän varras-setin, jossa on kuusi emali/teflon päällysteistä varrastikkua ja teline. Telineessä vartaan pysyvät mukavasti irti kuumasta grillitasosta ja vartaan säilyvät näin ehjempänä, kun eivät tartu kuumaan grilliritilään. Lisäksi näistä vartaista on todella helppo irrottaa ruoka ja kaiken lisäksi ne on helppo pitää puhtaana. No toki perinteiset puutikutkin ajaa samaa asiaa ja pääasiahan on ruoka eikä välineet.

Tämän kesän ensimmäiset grillivartaat tehtiin kalasta ja jättiläiskatkaravuista, sekä kasviksista. Laitoimme tällä kertaa vartaisiin:
puna-ahventa (pakasteesta)
jättiläiskatkarapuja (pakasteesta)
kesäkurpitsaa
retiisiä
sipulia
tuoreita herkkusieniä

Ei muuta kuin aineet sopiviksi palasiksi ja töki ne vartaaseen haluamaasi järjestykseen. Sitten grillausöljyä pintaan ennen paistamista. Grillausöljyn ohje seuraavaksi.

Grillausöljy
Kätevä grillausöljyhän sekoitetaan vaan aineksista ja on heti valmista käyttöön. Olemme käyttäneet aika paljon Grillaa – Lihaa, kalaa, kasviksia, hedelmiä –kirjan simppeliä grillausöljyohjetta, jota olemme hiukan loiventaneet. Tarvitaan:
½ dl soijakastiketta
½ - 1 dl viinietikkaa (me käytämme punaviinietikkaa)
1 rkl ketsuppia
mustapippuria
vajaa 1 dl ruokaöljyä

Sekoita muut aineet paitsi öljy. Sekoita vielä öljy seokseen ja sekoita tehokkaasti. Grillausöljy on valmis käyttöön. Tämä öljy muuten säilyy useita viikkoja käyttökelpoisen pullossa tai tölkissä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin