sunnuntai 4. toukokuuta 2008

Suklaakupit


Saimme vastanaineilta tuliaisiksi hääjuhlista jääneitä...
...ei, ei sentään shampanjaa, vaan Fazerin sinisiä. Näitä suklaaherkkuja tuli niiiiin paljon, koko shampanjapullopaketin verran, että mietimme mitä niillä tehdä. Silloin mieleeni muistui Marien Sekasopassaan ohjeistamat suklaakupit. Ohje hyvine kuvineen löytyy linkin takaa, mutta tässä lyhyt selostus:

Yhteen kuppiin tarvitset noin 25 g suklaata, muovipussin ja lasin sekä pakastimen. Suklaa siis sulatetaan, laitetaan muoville noin millin paksuiseksi, halkaisijaltaan vaaksan kokoiseksi ympyräksi. Tämän jälkeen muovi "sukliineen" asetetaan nurinperin käännetyn kupin päälle. Koko komeus pakkaseen vartiksi ja sitten muovi vain irrotetaan.

Kuulostaa ylihelpolta ja varmaan sitä jollekin onkin... vaan ei minulle. Sain kupit kyllä hyvin pakkaseen asti, mutta muovia pois irrottaessani kohtasin haasteita. Kuudesta kupista yksi onnistui täydellisesti, kahdesta halkesi vain osa reunaa ja loput voisi sulattaa uudestaan kun ovat jo valmiiksi pieninä paloina... Onneksi kupit oli suunniteltu oman perheen iloksi, ei vierasvaraksi. Onnistunut kuppi jäätelötäytteineen on kyllä upea, että ehkä treenaan tätä toistekin.

4 kommenttia:

 1. Heissan!
  Selvisimme juuri salamhaasteesta. Saako haastetta heittää seuraavaksi teille päin? :)

  VastaaPoista
 2. Onko jotain raaka-aineita, joille ehdoton ei?

  VastaaPoista
 3. ei ole sellaista. jos minä en välitä, mies kyllä tykkää. ja toisinpäin :)

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin