keskiviikko 14. toukokuuta 2008

Risotto palvikyljellä


Lainasimme kirjastosta teoksen "Papa Giovanni - aitoa elämää". Äkkiselailulla kokeiluun pääsi Piemontelaisittain tehty risotto - risotto alla piemontese con Barolo - kuten italiaanot ja Prinsessakeittiön Veera toteaisivat :) Hyvää oli, vaikka ihan samasta ruuasta emme voikaan puhua. Savukylki vaihtui palvikylkeen kaupan valikoimien vuoksi ja ilmakuivattu kinkku jäi kokonaan pois. Muuten mentiin samoilla.

"Papa Giovanni" - opuksessa mukavaa lisää resepteihin tuovat viinisuositukset ja pienet "tietoiskut" kustakin ruuasta, sen alkuperäisalueesta tai jostakin käytetystä raaka-aineesta. Tämän risoton kohdalla mainittiin mm. että Piemontessa siankylkeä kutsutaan speckiksi, jonka savuaromin avulla voitiin entisaikaan vähentää villan makua lampaasta. Alkuperäisen ohjeen mukaan risottoon käytetään Piemonten maakunnan omaa tuotetta, Barolo-viiniä.

Risotto oli herkullista! Aiemmat "riisipuuromme" olemme tehneet valkoviinistä ja joskus arkisin jopa ilman viiniä (!!!), joten tämä punaviinitetty risotto oli hienoa vaihtelua sekä värinsä että makunsa puolesta. Palvikylki sopi komeasti joukkoon.

100 g palvikylkeä
n. 80 g voita
400 g risottoriisiä
(Barolon) punaviiniä
litra lihalientä
n. 80 g parmesaania tuoreeltaan raastettuna

Suikaloi kylki ja kuullota se voissa isossa kattilassa, lisää riisi. Kaada joukkoon vajaa puoli pulloa viiniä. Sekoita ja lisäile lihalientä tämän tästä. Kun riisi alkaa olla kypsä (purutuntuma!), ota se pois levyltä ja lisää parmesaaniraaste. Tarkista maku. Tarjoile heti.

2 kommenttia:

  1. Just söin ja taas jo tekee ruokaa mieli. Ja risottoakin on tullut tänään syötyä, ravintolatekoista tosin.
    Tätä mie kokeilen, speckillä.

    VastaaPoista
  2. alkuperäiseen ohjeeseen laitettiin myös 40 g ilmakuivattua kinkkua, joka kullotettiin samaan aikaan kyljen kanssa pannulla.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin