Vanhoja kuvia selatessa löytyi viimevuotinen Panzanellan ja grillattujen broilerinkoipipalojen kuva. Tätä viime vuotista herkkua pitää taas tehdä jossain vaiheessa. Panzanella on Italialainen "leipäsalaatti", jota joskus sanotaan myös "jämäsalaatiksi", sillä siihen voi laittaa miltei mitä vaan aineksia.
Meidän Panzanella ohje perustuu Maku-lehden numerossa 3/07 olleeseen Jyrki Sukulan pallogrilli-show artikkeliin. Neljään annokseen tarvitaan:
3 kypsää (luumu)tomaattia
2 viipaletta maalaisleipää
1 kurkku
2 lehtisellerin vartta
1 punasipuli
1/2 dl kapriksia
2 dl Basilikaa hienonnettuna
Kastike
1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
1 valkosipulinkynsi
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
Halkaise tomaatit ja purista siemenet talteen kastiketta varten. Leikkaa leivistä reunat pois ja kuutioi leipä pieniksi paloiksi. Kuutioi pieniksi kurkku, tomaatit, varsiselleri ja sipuli kulhoon. Sekoita kastikeainekset keskenään. Sekoita kasviksien joukkoon kastike, leipäkuutiot, basilika ja kaprikset.
Tarjoilimme panzanellan kanssa grillattuja kanankoipipaloja.
Nayttaa ja kuulostaa hyvalta! Kokeilen :)
VastaaPoistajuu hyvää on. Tämä oli ensikosketuksemme varsi- eli lehtiselleriin ja ihastuimme kertaheitolla.
VastaaPoistaTein panzanellaa tanaan! Ihanaa! Kiitos reseptista, kuva blogissani :)
VastaaPoistajuu, kävinkin jo kurkkaamassa. eipä ne sinun valkosipuliset kanasikaan huonolta kuulostaneet tai näyttäneet...nam!
VastaaPoistaKiitokset piristävästä kommentistasi, ja tästä reseptistä. Sattuu löytymään ainekset kaapista (ja huomenna ruoanlaitto"vuoro" taas tiedossa), niin löytyikin helposti lisäke kalkkunaruoalleni. :) Tätä kokeilen.
VastaaPoista