lauantai 3. toukokuuta 2008

Parmesaanimunakoisot Polkkapossulasta


Munakoiso, tomaatti ja mozzarella sekä parmesaani - mikä yhdistelmä! Moussakan myötä opin RAKASTAMAAN ja himoitsemaan tätä kombinaatiota. Polkkapossun keittiöstä löytyi taannoin ohje Parmesaanimunakoisoihin, joita oli ihan pakko kokeilla. Me teimme koisot "leivos"maisesti yksitellen (emmekä vuoassa). Testasimme myös miten munakoisot käyttäytyvät grillissä verraten uuniin. Lopputuloksena oli, että oltuaan saman ajan kummassakin grillissä kärventyneet olivat kauniinpia ja uunissa 250 asteessa kypsentyneet kauttaaltaan pehmeämpiä. Molempi hyvä! Aivan varmasti säilyy meidän perheen herkuttelulistalla, ainakin jos on minusta kii! Ja onhan se :) Tänään munakoisot esiintyivät samalla lautasella grillattujen possunkylkien kanssa, mutta se onkin jo toinen juttu (ja Pastapään postaus).

2 munakoisoa
mozzarellaa
parmesaania
Pastapään tomaattikastiketta*


*1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
noin 2 dl paseerattua tomaattia
reilu 1 dl punaviiniä
basilikaa
suolaa
mustapippuria

Silppua sipulit. Kuullota öljy/voiseoksessa sipulisilppua hetken aikaa. Kaada sekaan muut aineet. Punaviinin ja tomaatin määrä ei ole kriittinen, saa laittaa enemmänkin, joudut vain keittämään hiukan kauemmin. Keitä kokoon tai kunnes seon hiukan sakenee.


Leikkaa munakoisot viipaleiksi niin että saat pyöreitä "leivospohjia". Itketä suolalla puolisen tuntia. Asettele koisot leivinpaperin päälle uunipellille tai astiaan josta siirrät ne myöhemmin grilliin. Laita jokaisen munakoisoviipaleen päälle tomaattikastiketta, mozzarellanpala ja parmesaania. Paista uunissa 250 asteessa noin 20 minuuttia tai sama aika grillissä. Uunitetut koisomme tuntuivat ulkonäkönsä puolesta vähän "yliaikaisilta" tai sitten uuni oli liian kuumalla. Maku oli joka tapauksessa loistava!

Pienimmät munakoisorenkaat näin tehtynä toimisivat muuten myös sormisyötävinä, joka onkin tämän kuun ruokahaasteen aihe. Tällä emme kuitenkaan lähde kisaan mukaan. Täytyy katsoa jos keksisimme jotain omempaa (tuollaista sanaa ei olekaan).

2 kommenttia:

  1. Että mä oon kade noista munakoisoista! Tahtootahtootahtoo!
    Mutta on allerginen eikä saa. :(

    VastaaPoista
  2. ymmärrän... mulle munakoiso on suht uusi tuttavuus, mutta olen ihan hurahtanut siihen. tai paremminkin koison, tomaatin ja mozzarellan yhdistelmään.

    harmi tollasia allergioita...:(

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin